Politiet mottok melding om den noe spesielle hendelsen like etter klokken 12 søndag.

– Mannen hørte knakelyder, han så at veggene bulte ut og fryktet at huset skulle rase sammen. Svikten i bygget skyldes oppussingsarbeid i den ene leiligheten. Han har kommet borti noen bærekonstruksjoner som holder huset oppe, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ingen er skadd

Rekkehusleiligheten kan rase sammen når som helst, ifølge Volden. Ingen personer er skadd. Ni personer i fire leiligheter er evakuert.

– Han hadde holdt på med oppussingsarbeid i over 30 år og aldri sett noe lignende. Så her har han nok vært litt uheldig, sier Volden.

Politiets innsatsleder Ketil Stene sier til Adresseavisen at de også var på stedet i forrige uke.

Image with visual paralax effect

Et rekkehus har delvis kollapset i forbindelse med oppussing i Trondheim søndag ettermiddag. Foto: Ole Martin Wold / NTB.

– Da så det ikke ut som dette, og skadene gikk mer på det innvendige. Da vi kom hit i dag, ble det besluttet at det ikke var forsvarlig at naboene blir boende ved siden av, sier Stene.

Søndag kveld var politiet fortsatt på stedet.

– Vi venter på at forsikringsselskapet skal ta over ansvaret, sier operasjonsleder Øystein Sagen i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Politiet har opprettet en såkalt undersøkelsessak.

– Det har skjedd en uønsket hendelse. Vi undersøker om noen kan lastes for det, sier operasjonslederen.