Barnefar fra Trondheim kan ha forgrepet seg på 50 ungjenter

Nyheter: Overgrepssaken mot en mann i 40-årene fra Trondheim har eksplodert i omfang, ifølge politiet. Torsdag ble mannen fengslet i åtte nye uker.

PS. Saken oppdateres fortløpende

Overgrepssaken mot en mann i 40-årene fra Trondheim kan omfatte 50 mindreårige, opplyser politiet. Mannen har selv barn og er tidligere dømt i tre saker.

Siktelsen omhandler kjøp av sex, overgrep og direkteoverførte overgrep fra Filippinene. Mannen har hatt kontakt med barn over nettet, men også fysisk, og siktelsen omfatter blant annet grove voldtekter.

De fleste jentene er mellom 13 og 15 år, men noen er også så unge som elleve år.

– Vi kan ende opp med over 50 fornærmede i saken, sier politiet på en pressekonferanse i Trondheim.

Den siktede bor i Trondheim, har fast jobb, han har selv barn og er dømt tre ganger før.

Onsdag ble det kjent at mannen, som har sittet i varetekt siden desember, er siktet for overgrepsforhold knyttet til 21 jenter under den seksuelle lavalderen. Han er blant annet siktet for voldtekt av barn under 14 år og for befatning med overgrepsbilder.

Pressekonferanse

Politiadvokat Marianne Høyer viser til at politiet i Trøndelag har kalt inn til pressekonferanse i saken klokka 13 torsdag ettermiddag, men sier til VG at politiet venter at antall fornærmede komme til å øke.

– Siktelsen har blitt utvidet fra hver gang. Nå har omfanget eksplodert. Det er fordi vi graver oss ned i etterforskningsmaterialet og tar avhør av barn, sier Høyer til VG.

Mannen ble torsdag formiddag framstilt for forlenget varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Der ble han fengslet i åtte nye uker, skriver Adresseavisen. Fengslingsmøtet gikk som såkalt kontorforretning, uten at siktede var til stede i retten.

Samtidig vurderer påtalemyndigheten nå å nedlegge påstand om forvaringsstraff for mannen når saken kommer opp for retten, ifølge avisen.

– Min klient erkjenner i det vesentligste straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Kolbjørn Lium, til avisen.