Politiet fikk melding om skytingen utenfor en Bunnpris-butikk i Ila klokken 20.16 torsdag kveld. Det var den skadde mannen som selv varslet politiet. Han ble fraktet til St. Olavs hospital.

Politiet kan ikke fredag morgen si noe om hvilke skader mannen har, eller hvor han ble skutt, men opplyser at det trolig vil gå bra med ham.

Det er ventet at det kommer flere opplysninger om skytingen på en orientering på politihuset i Trondheim fredag klokken 10.00.

Ikke tilfeldig offer

Det er per nå ikke noe som tyder på at mannen som ble skutt i Ila, var et tilfeldig offer, opplyste politiet i Trøndelag i en pressemelding sent torsdag.

– Det har vært en konfrontasjon mellom to menn like før skytingen, sa politiadvokat Hans Vang ved Trøndelag politidistrikt til NTB like etter midnatt natt til fredag.

Det var flere vitner til hendelsen, og det skal ha blitt avfyrt flere skudd.

– Vitnene har fortalt at gjerningspersonen forlot stedet i en bil. Vi har få detaljer om bilen, og disse er ikke entydige, sier Vang. Han oppfordrer folk som har opplysningene om bilen eller personer, til å melde fra så fort som mulig.

Vitner Adresseavisen har snakket med, forteller at mannen viftet med en kniv før han ble skutt.

Ukjent motiv

Mannen som ble skutt, er norsk statsborger. Politiet ønsker ikke å kommentere om mannen er kjent for politiet fra tidligere eller om han hører til et spesielt miljø. Politiet vil heller ikke si noe om motivet eller foranledningen til skytingen.

– Han var ved bevissthet da han ankom sykehuset, sier Vang, som opplyser at politiet har snakket med mannen.

Politiet opplyser at mannen er tatt under behandling, og at han har vært bevisst, men ikke oppegående.

Kriminalteknikere har undersøkt åsted, og hundeekvipasjer gikk søk i området på jakt etter spor.

(©NTB)