Hemmelig etterforskning: Politiet har gjort nye funn i Odin-saken

Nyheter: Politiet letter på sløret: I flere måneder har de drevet en hemmelig etterforskning etter funn av flere gjenstander som sannsynligvis tilhører Odin André Hagen Jacobsen (18).

Ungutten fra Skaun har nå vært forsvunnet i snart et år etter en bytur i Trondheim 18. november i fjor. Det er Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR) som i dag publiserer oppsiktsvekkende og nye opplysninger i saken:

Funn på Jonsvatnet

På ettermiddagen 14. april fikk politiet melding om at det var funnet flere gjenstander ved Jonsvatnet i Trondheim som trolig tilhører den Odin André Hagen Jacobsen (18).

– Det ble en dreining i etterforskningen, og det ble naturlig å intensivere etterforskningen. Vi fikk bistand fra Kripos fra slutten av april, sier politiadvokat Hans Vang til Adresseavisen. 

Stedet ble kartlagt og 130 personer ble avhørt på bakgrunn av Jonsvatnet-sporet. Politiet har søkt med både undervannsdrone, manngard og hunder rundt funnstedet.

– Om gjenstandene har ligget der i kort eller lang tid kan vi ikke si noe om. Vi kan ikke utelukke at noen har plassert gjenstandene der, sier Vang til avisa.

Bilder av den savnede Odin Andre Hagen fanget opp av overvåkningskameraer i Trondheim. 18-åringen ble meldt savnet etter at han ikke kom hjem etter en tur på byen i Trondheim lørdag 17. november.Foto: Politiet / NTB scanpix

– Vi har funnet pass, bankkort og det vi tror er hans mobiltelefon. Det ble funnet inntil en bygning, og det kan virke som om det har ligget der en stund. Det ble funnet av en tilfeldig person som oppholdt seg i området, uttalte Per Christian Stokke i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen i desember.