Politiet ber publikum om hjelp i saken om dødsfallet til firebarnsmoren Tirhas 

Nyheter: Politiet ber om informasjon fra publikum etter at 33 år gamle Tirhas Tekle Kiflay ble funnet død utenfor i Trondheim. Ektemannen er siktet for drap.

Politiet delte fredag et bilde av familiens bil, en grå Mitsubishi Outlander 2010-modell, og vil gjerne høre fra alle som har sett bilen mellom fredag 27. mars og tirsdag 7. april, da firebarnsmoren ble funnet død i en skråning ved fjorden i Trolla. Ektemannen ble pågrepet samme kveld og ble torsdag varetektsfengslet i fire uker.

Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at kvinnen er utsatt for ytre vold. Hun kan ha vært død i ti dager da hun ble funnet.

Kan ha dumpet gjenstander

Ektemannen har forklart at han la ut på en fire timer lang kjøretur rundt klokka 8 lørdag 28. mars. Turen gikk fra familiens hjem på Flatåsen, via Hommelvik langs gamle E6 til Stjørdalen og videre mot Storlien på grensa til Sverige.

Politiadvokat Bente Bøklepp opplyser at de tror Kiflay var død da mannen kjørte av gårde 28. mars.

– Politiet er interessert i opplysninger om noen har sett bilen, siktede eller gjenstander som ikke hører normalt til på rasteplasser eller langs veien, sier politioverbetjent John Ola Volden i en video Trøndelag politidistrikt har lagt ut på sin Facebook-side.

– Vi vil vite om han i den forbindelse kvittet seg med noe: Klær eller gjenstander som er brukt i forbindelse med de handlingene han er siktet for, sier Bøklepp til NTB.

Stedet der kvinnen ble funnet drept, ligger vest for Trondheim, og altså ikke langs strekningen mannen skal ha kjørt 28. mars.

Avhøres på nytt tirsdag

Politiet vet ennå ikke hvor kvinnen ble drept, men har sagt at det er naturlig å undersøke hjemmet. De undersøker også elektroniske spor og har fått mange tips, opplyser Bøklepp.

– Det er planlagt nytt avhør av siktede førstkommende tirsdag, opplyser hun.

Ektemannen ble torsdag varetektsfengslet i fire uker, to av dem i full isolasjon.

Han nekter for å ha noe med dødsfallet å gjøre, men samtykket til fengslingen, opplyste mannens forsvarer, advokat Kolbjørn Lium til NTB torsdag.