Politiet avhører fire personer i Silje-saken

Nyheter: Politiet har fått flere tips i saken om fem år gamle Silje Marie Redergårds dødsfall i 1994. Det har ført til avhør av fire personer, opplyser politiet.

Jenta ble funnet død i en akebakke i Trondheim, og tre gutter mellom fire og seks år ble antatt å ha stått bak. Senere har deler av etterforskningen og avhørene vært gjenstand for kritikk.

Saken gjenopptatt

I desember beordret statsadvokaten at saken skulle gjenopptas. I januar etterlyste politiet vitner som ikke tidligere har meldt seg. Ut fra tipsene som kom inn, har politiet avhørt fire personer.

– Tre av disse har ikke tidligere vært i kontakt med politiet i forbindelse med saken. I tillegg er flere av de andre vitnene som forklarte seg i 1994, avhørt på nytt. I tillegg gjøres det nye undersøkelser av det som fins av tekniske bevis i saken, det vil si rapporter og fotografier fra obduksjonen og åstedet, med bistand fra Kripos, opplyser politiet i en pressemelding.

Påtaleansvarlig Mette Kollstrøm presiserer at det er for tidlig å si noe om utfallet av saken, men at den etterforskes ut fra flere hypoteser.

Flere avhør skal gjøres, og det skal hentes inn dokumentasjon fra blant annet barnevern, skole og helsevesen.

De tre som hadde status som mistenkte i 1994, før saken ble henlagt, har fortsatt samme status.