Miljøarbeider ved Østmarka tiltalt for sex med pasient

Nyheter: Saken skal opp i Sør-Trøndelag tingrett 2. september.

Mannen, som jobbet som miljøarbeider ved St. Olavs Hospital avdeling Østmarka, er tiltalt etter Straffeloven § 193 første ledd som omhandler tilfeller der noen skaffer seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold.

Miljøarbeideren er også tiltalt for å utnytte pasientens psykiske lidelse for å skaffe seg seksuell omgang, går det frem av tiltalen som er fremsatt av Trøndelag statsadvokatembeter og som Trondheim24 har tilgang til.

Tiltalt for samleie

Grunnlaget for tiltalen er at tiltalte ved gjentatte anledninger i perioden 2015 – 2016 på Østmarka eller andre steder, skal ha utnyttet sin stilling som miljøarbeider. Ifølge tiltalen skal han ha ført fingrene inn i skjeden på pasienten og hatt samleie med henne.

Risikerer seks år i fengsel

Dersom miljøarbeideren kjennes skyldig og blir dømt risikerer han fengsel i seks år, som er øvre strafferamme for slike forbrytelser.

Eventuelle sivile krav vil fremsettes av bistandsadvokaten fremgår det av tiltalen.

Mister autorisasjon

Seksuell kontakt mellom helsepersonell og pasienter er en av de mest vanlige årsakene til at helsearbeidere mister sin autorisasjon i Norge.

Den vanligste årsaken er bruk av rusmidler.