Derfor blir planene om parkanlegg på Ladekaia utsatt på ubestemt tid

Nyheter: Planene om en nasjonal steinpark på Østmarkneset er "utsatt på ubestemt tid".

Steinparken har vært på tegnebrettet i flere år og var ment å være et samarbeidsprosjekt med Norges geologiske undersøkelse (NGU). Planen var å bruke platået ovenfor Ladekaia.

Kunstnerne Leiken Vik og Oddvar I.N. Daren har vært brukt som rådgivere for prosjektet.

Avdelingsleder Tom Heldal ved NGU sier til Adresseavisen bak betalingsmur at prosjektet har tatt en liten pause.

– Vi håper å kunne komme sterkere tilbake. Prosjektet har vært presentert rundt omkring, med håp om økonomisk støtte, men næringslivet er inne i en tøff periode. Ved NGU har vi vært gjennom nedbemanninger og i Trondheim kommune har folk som har jobbet med prosjektet sluttet, sier Heldal.

Steinparken ville å såfall blitt landets første, og planen var å vise frem Norges manfoldige geologi skapt gjennom tre milliarder år – et område for både undervisning og rekreasjon:

-Vi har fortsatt et ønske om å realisere planene. NGU er veldig ivrig på å komme i gang. I og med at Ladekaia ble så vellykket hadde det vært fint at prosjektet kunne blitt realisert. Det er vel mer riktig å si at parken er utsatt på ubestemt tid, sier Jorunn Munkeby, landskapsarkitekt ved kommunalteknikk i Trondheim kommune, til Adresseavisen bak betalingsmur.