Kvinnen som er siktet for å tenne på Nidarosdomen var løslatt med meldeplikt: Mistenkt for tre andre branner

Nyheter: En tredør på østsiden av Nidarosdomen slapp unna med lettere skader da den ble forsøkt påtent tirsdag kveld. En person er siktet for brannen.

En kvinne i 20-årene er siktet for å ha påtent en inngangsdør i Nidarosdomen i Trondheim natt til onsdag.
Kvinnen ble tidligere pågrepet for tre mindre branner i en annen del av Trondheim mandag, skriver Adresseavisen.

? Som annonsør i trondheim24.no bidrar Kremmern Fisk AS  til at vi kan produsere og dele lokale nyheter uten betalingsmur ?

Løslatt

Da ble hun løslatt mot meldeplikt, som hun nå mistenkes for å ha brutt ved å tenne på en dør i nasjonalhelligdommen. Hun vil nå bli siktet for grovt skadeverk i alle fire branntilfellene. Trolig vil politiet be om fire ukers varetektsfengsling grunnet gjentakelsesfaren.

Kvinnens forsvarer, Arve Røli, sier til avisa at hun ikke erkjenner straffskyld for de tre forholdene mandag. Han har ikke vært i kontakt med henne etter forholdet natt til onsdag, og politiet ønsker heller ikke å kommentere hvordan hun stiller seg til skyldspørsmålet.

Tirsdag kveld klokka 23.45 fikk nødetatene i Trondheim melding om at det hadde begynt å brenne i Nidarosdomen.
En vekter oppga at det var røyk inni katedralen. Da brannvesenet kom fram, fant de en brann i en inngangsdør i sørøstre del av kirken.

Det gikk imidlertid raskt å slukke og døra slapp unna uten større skader.
Kort tid etterpå ble kvinnen pågrepet i nærheten av kirken. Det skal være bevis både fra bilder og annet som knytter henne til brannen.