Person i 80-årene og nok en student smittet

Nyheter: To nye testet positivt på koronaviruset i Trondheim

Begge de smittede har mildt sykdomsforløp, heter det i en pressemelding fra Trondheim kommune

Fredag 2. oktober

Antall nye positive tester siste døgn: 1

Den smittede er en person i 80-årene – smittet i Norge, nærkontakt til kjent smittetilfelle.

Den smittede 80-åringen bor hjemme og kun familiemedlemmer må i karantene. Den smittede har besøk av hjemmetjenesten, men det er vurdert at ansatte i hjemmetjenesten ikke har vært utsatt for smitte i dette tilfellet, opplyser kommuneoverlege Tove Røsstad.

Antall testede siste døgn: 623

Lørdag 03. oktober

Antall nye positive tester siste døgn: 0

Antall testede siste døgn: 239

Søndag 04. oktober

Antall nye positive tester siste døgn: 1

Den smittede er en person i 20-årene – smittet i Norge, nærkontakt til kjent smittetilfelle.

Den smittede er nærkontakt til NTNU-studenten som det ble meldt om forrige uke. Vedkommende er også student ved NTNU. Antall testede siste døgn: 223. Det er nå totalt tre smittede studenter og alle tre tilhører samme sosiale gruppe.

– Den tredje studenten, som fikk påvist smitte i helga, var i karantene da vedkommende testet positivt. Vi regner med at vedkommende ikke har representert noen smittefare, sier kommuneoverlege Tove Røsstad, til Adresseavisen.

Kartlegger studenter

Det pågår for tiden en stor innsats for å kartlegge smitte blant byens studenter: Rundt 500 studenter ved NTNU er satt i karantene, og universitetet har bedt 2.500 om å teste seg etter at koronavirus ble påvist hos to studenter i forrige uke. De to har deltatt på to forelesninger, og universitetet har sendt ut SMS til 2.500 studenter der de ber dem teste seg, melder NRK.

– Vi har bedt studentene som har vært på de aktuelle forelesningene om å gå i karantene, ta kontakt med kommunen og sørge for at de blir testet, sier rektor Anne Borg til kanalen.

Kommuneoverlege Tove Røsstad i Trondheim kommune opplyser til Adressa at rundt 500 studenter settes i karantene.