Penger fra TV-aksjonen går til Gaza likevel

Nyheter: Redd Barna, som sto for helgens TV-aksjon, har fått innvilget en søknad til Innsamlingsrådet i NRK om å få legge til Gaza som mottaker av pengene fra aksjonen.

I tillegg vil organisasjonen vurdere om det er behov for å bruke noe av midlene i Israel, skriver Redd Barna i en pressemelding.

annonse

Fantastisk

– Vi er overveldet over det fantastiske resultatet, som var over forventning da vi gikk ut av tv-sendingen på søndag. Dermed kunne vi søke Innsamlingsrådet i NRK om å legge til Gaza, samt Vestbredden og Israel ved behov, i tillegg til de andre landene som får penger fra årets TV-aksjon, sier generalsekretær Birgitte Lange i Redd Barna.

Det ble samlet inn 273,7 millioner kroner under årets TV-aksjon, som er ny rekord. Ettersom innsamlingen ble så stor, vil ikke pengene som skal til Gaza, gå utover de andre landene som opprinnelig sto som mottaker

annonse

Rammet av krig

Årets TV-aksjon gikk til Redd Barnas arbeid for barn som rammes av krig og konflikt. Pengene skulle opprinnelig fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge – og nå også i Gaza.

(©NTB)