Pedofil trønder dømt til forvaring i 15 år for seksuelle overgrep

Nyheter: En mann i 40-årene fra Trøndelag er dømt til 15 års forvaring for overgrep mot over 40 mindreårige jenter.

Dommen ble forkynt i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag ettermiddag, skriver NRK.
Saken er den største nettovergrepssaken i Trøndelag noen sinne.
Under domsavsigelsen sto 42-åringen med hendene foldet ved siden av sin forsvarer, rapporterer Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).
Overgrepene gjelder både nettovergrep og fysiske møter. Mannen får en minstetid på 10 år.

Hjemme hos mannen ble det funnet 500 timer med videoer som viser seksuelle overgrep mot barn helt ned i spedbarnsalder, ifølge tiltalen.

Han har produsert overgrepsmateriale ved å lure unge jenter til å kle av seg foran et kamera, eller sende video og bilder via Snapchat eller andre sosiale medier, ifølge Strandjord.

Domfelte sa under hovedforhandlingen at han er motivert til å få behandling.

– Tiltalte har av rettspsykiaterne fått diagnosen pedofili, og i dét ligger det et personlighetsavvik som vanskelig lar seg korrigere. Det høyner risikoen for at han kan begå nye straffbare forhold, sa statsadvokaten i prosedyren ifølge Adresseavisen.

Ikke første gangen

Mannen har selv barn og er tidligere dømt for seksualforbrytelser tre ganger tidligere. Den siste dommen er fra 2017, og han endte soning av denne i mai 2018.

– Han tar ikke korrektiv av tidligere dommer. Han er dømt for seksuallovbrudd, men ikke voldtekt tidligere. Jeg mener likevel det må legges vekt på at han tre ganger, med kort tid imellom dommene, har begått samme type overgrep, sa aktor videre.

Politiet pågrep mannen 5. desember i fjor, og han har siden sittet fengslet. Han har erkjent mange av forholdene i siktelsen.

I prosedyren viste forsvareren til at klienten verken har tvunget, truet eller utøvd vold mot noen av de fornærmede. Forsvareren mente også at klientens pedofilidiagnose må være formildende for straffen.

– Det må være et skille på dem som begår en handling på grunn av ond vilje, og de som har en diagnose, sa forsvareren da han argumenterte for mildest mulig straff, ifølge Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).