Påtalemyndigheten vil ha betinget fengselsstraff for Klæbo

Nyheter: Påtalemyndigheten vil be om en kortere betinget fengselsstraff for skistjernen Johannes Høsflot Klæbo etter bilulykken i desember.

Det opplyser Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Klæbo må møte i Sør-Trøndelag tingrett 6. mars. Saken mot ham skal opp som tilståelsesdom.

– For alvorlig til å avgjøres med bot

«På grunnlag av at påkjørselen medførte personskade av en viss alvorlighet og materielle skader på de involverte kjøretøyene, er påtalemyndighetens oppfatning at saken er for alvorlig til å avgjøres med bot (forelegg) alene … Påtalemyndigheten vil ved oversendelsen redegjøre for sin oppfatning av hva som er riktig straff, og vil foreslå en kortere betinget fengselsstraff» , heter det i pressemeldingen.

Klæbo var involvert i en bilulykke på Byåsen i Trondheim i desember i fjor. Han kjørte i en annen bil som hadde bremset for en fotgjenger, slik at denne bilen ble dyttet inn i fotgjengeren. Skistjernens førerkort ble rutinemessig beslaglagt rett etter hendelsen.

Strafferammen for brudd på veitrafikklovens paragraf 3, som saken omfatter, er bøter eller fengsel i inntil ett år.

Gravid kvinne

I bilen som Klæbo kjørte inn i, satt det et samboerpar. En gravid kvinne var sjåfør, mens i passasjersetet satt hennes samboer (35).

– Vi har ingenting uoppgjort med Klæbo. Han innrømmet skyld på ulykkesstedet og det skal han ha «cred» for. Nå blir det en sak i retten og da vil det bli omtale av det som skjedde. Vi mener at når det først skal skrives om dette, er det greit for alle at det som kommer frem er korrekt. Forhåpentligvis unngår vi på den måten spekulasjoner, sier 35-åringen til VG Nett. De ønsker å være anonyme.