Trondheims-par tiltalt for mishandling av kreftsyk hund med lammelser

Nyheter: Trondheimsparet, som hadde tre hunder, stengte dem inne på badet og overlot dem til seg selv uten mat, vann og tilsyn, ifølge tiltalen. Den ene hunden som var kreftsyk og hadde lammelser var så redusert at den måtte avlives. Nå må de møte i retten tiltalt for grov dyremishandling.

De to bodde p Østlandet da dyremishandlingen skal ha foregått. Tiltalen er derfor utstedt av Follo tingrett. 14. januar må de møte i Sør-Trøndelag tingrett.

Nå er de tiltalt for å hatt hundene innestengt på et bad, overlatt til seg selv, dels innesperret i boligen hvor det var mangelfullt renhold. Hundene fikk ikke tilgang til frisk luft, mosjon eller tilfredsstillende muligheter for vannlating og avføring og dette skal ha skjedd over tid, heter det i tiltalen.

Måtte avlives

Den ene hunden unnlot de i tillegg å gi tilstrekkelig tilgang på veterinærhjelp for behandling og smertelindring av kreftsykdom og infeksjoner.

Hunden fikk heller tilstrekkelig bistand med vannlating og avføring, stell av pels, hud, tenner og klør til tross for at hunden hadde lammelser i bena.

Denne hunden var så medtatt at den  måtte avlives av dyrevelferdsmessige grunner etter at Mattilsynet hadde tatt seg inn på adressen og tatt hånd om hundene.

Kvinnen er også tiltalt for innehav av 18,56 gram heroin.