Det har gått snart tre måneder siden Provincialen gjenåpnet uteplassen som ligger på hjørnet av gamle ærverdige Frimurerlogen. Et ikke ukjent utelivsfjes fra det glade 80 og 90 tallet – Odin Johansen – møter oss da trondheim24 stikker innom for å ta pulsen på nysatsingen, som har erklært at dette er plassen for voksne utelivsløver.

Odin har vært  «høyt og lavt» i byens uteliv og nå er han kommersiell manager for Frimurerlogen og jobber i tospann sammen med sønnen Tobias Hoem som er den operative lederen av Provincialen.

Image with visual paralax effect

Fett anlegg

– Her er det høyt under taket og mye som skjer, forteller Tobias Hoem og viser oss et et heftig AV-anlegg og et miksebord av en annen verden.

– Dette er en DJ eller en VJ’s våte drøm. Et av anleggene til Stargategutta sørger for at VJ’en kan mixe og kjøre musikkvideoer på samme måte som en DJ tidligere skiftet plater, forteller Tobias Hoem.

Freddy Mercury fyller lokalene og tar oss med på en liten nostagitrip tilbake til slutten av 80 tallet, da rosa skinnslips og semska skinnsko var in. Gamle rockekonger og legender utsmykker  veggene og VIP-losjene bærer gamle babylonske kongenavn. Her er det ikke spart på noe i forbindelse med oppussingen.

Image with visual paralax effect

– Så hva er nytt med  Provincialen?

– Her skal du ikke føle deg klein om du treffer tanta eller onkelen din på byen og er du født før 1978 så er du VIP og går rett inn. Her er det noe for alle, enten du er gammel eller ung. Vi har en skikkelig bra vinmeny, ellers har vi et bra utvalg av tysk øl.  Her kan du bruke noen hundrelapper på en god rødvin eller imponere Tinderdaten din med en champagneflaske til over 36000 kroner, gliser Johansen. Vi vil at alle skal føle seg velkommen, men det mangler noe i Trondheim for oss som har runda 40 fastslår, sier Odin Johansen.

Tammy Tanner

Tammy Tanner – den levende pianolegenden med fortid fra nedlagte Frakken er underholdningsansvarlig og stiller med kjente og internasjonale navn bak pianoet eller på scenen.

Så langt har det vært bra med liv og røre på den relanserte utelivsklassikeren, blant annet et imtimt standupshow med Sturla B. Johansen. I helga er det Kristian Valen som fyller Frimurerlosjen med  «Åsted Valen» både 9. og 10. november. Fortsatt er det noen billetter igjen til Valen-showet

Kurs og konferanser

– Foruten å være åpen i helgene så satser Provincialen også på møter og tilstelninger og har allerede huset mange vellykkede kurs, konferanser og møter i utradisjonelle omgivelser. Bedre anlegg å kjøre på finner du ikke på de tradisjonelle hotellene og her brukes utstyret flittig, forteller Johansen.