På tide å bytte renholdsfirma? Sjekk om det du bruker i dag holder mål

Nyheter: I Trondheim er det over 163 renholds-aktører som kjemper om oppdragene. Som kunde må du dessverre forholde deg til mange useriøse aktører. Her får du tre tips som hjelper deg å velge riktig.

La det være sagt med en gang: Profesjonelt renhold er et fag som krever kompetanse og ferdigheter. Som renholdsoperatør må du ha kjennskap til kjemikalier, metoder , materialer,  planlegging og kalkulasjon. Du må i tillegg kunne håndtere avanserte maskiner og hjelpemidler og være i stand til å analysere et renholdsbehov og ikke minst planlegge et kostnadseffektivt opplegg for kunden.

Sist men ikke minst skal du som kunde forvente profesjonell oppfølging og kundebehandling og at det utførte arbeidet dokumenteres.

Dessverre er det slik at det finnes nok av useriøse aktører på markedet i Trondheim. Og ingen ting er vel mer irriterende enn slurvete utført renhold? Det er sånt som påvirker arbeidsmiljøet  negativt og skaper  irritasjon på arbeidsplassen og i verste fall fører til unødvendig helserisiko.

Her skal du få tre gode tips ved valg av renholdsleverandør

1. Skal du ha renholdstjenester fra øverste hylle og være garantert profesjonalitet og topp utført jobb i alle ledd så går du for en renholdsleverandør som er ISO- sertifisert. Renhold24 er ett av svært få selskaper i Trondheim har denne statusen. En ISO-sertifisering garanterer for at selskapet kun bruker miljø-godkjente renholdsmidler og kontinuerlig jobber med å oppdatere og opprettholde et høyt faglig nivå blant sine ansatte. Be renholdsfirmaet dokumentere at de jobber systematisk med HMS. At leverandøren har gode rutiner og er opptatt av arbeidsmiljø og sikkerhet, er den beste garantisten for at jobben som utføres er av høy kvalitet.

2. Velg et selskap som har et bredt og variert tjenestetilbud. Det er smart å ha i bakhodet at behovet ditt kan endres over tid. Kanskje starter du med kun gulvvask og støvtørking. Etterhvert kan det kanskje bli aktuelt med vindusrengjøring og slik verden har blitt – smittevask. Renhold24 tilbyr alt fra standard renhold til fasade-og vindusvask. Grafittifjerning, gulvbehandling og teppe-og møbelrens inngår også i det svært brede og varierte tjenestetilbudet.

3. Spør leverandøren om referanser fra andre kunder. Fornøyde kunder er kanskje den beste garantisten for at du gjør et riktig valg. Forhandle alltid på pris, men glem ikke at hvis enkelte aktører tilbyr fantasi-priser som ligger langt under gjengs i markedet, så er det ofte en indikator på redusert kvalitet og faglighet og/eller underbetaling av ansatte.

Lykke til med valget av din nye renholdsleverandør!