Prosjektledelsen ved NTNU og ledelsen hos Starmus har brukt mye tid på å tilrettelegge for Hawking:

– Det har vært krevende å finne et egnet sted å bo for Hawking og hans helseteam. Hans medisinske tilstand krever mye tilrettelegging som for eksempel at rullestolen skal inn overalt, han må ha to personer som passer på han døgnet rundt og ventilasjonsanlegget må styres manuelt. Vi har vurdert mange løsninger før vi landet på Clarion Hotel & Congress Trondheim på Brattøra. Det var også en pleier fra hans helseteam på befaring in Trondheim i prosessen med å finne et bra sted for han å bo. Det var også hun som gjorde det endelige valget av bosted. Hun valgte Clarion på Brattøra fordi det var det beste alternativet og hotellet har også vært svært behjelpelige. Badet må for eksempel bygges om, sier Garil Israelian, festivalsjef for Starmus  i en pressemelding.

Det har tidligere vært varslet at Stephen Hawking skulle komme to uker før vitenskapsfestivalen Starmus starter, fordi han ønsket å møte skolebarn, ha tid til å hvile og være turist i Trondheim.

Nå er dette endret.

Det medisinske teamet rundt Hawking har bestemt at han ikke kan komme så lang tid før festivalen som tidligere planlagt. Årsaken til nytt ankomsttidspunkt er at et nytt helseteam har overtatt ansvaret for hans pleie.

– De trenger tid til innkjøring av rutiner. Hawking har personlige assistenter fra University of Cambridge, samt at han har pleiere fra ulike helsetjenester og foretak. Tiden han skulle hatt i Trondheim må nå brukes til innkjøring at hans nye helseteam i forkant av festivalen, sier Trond Singsaas, prosjektleder for Starmus i Trondheim.

Image with visual paralax effect

En av de største tenkerne i historien

Stephen Hawking er etterhvert blitt verdenskjent som en av de største tenkerne i historien og har brukt mye av sin vitenskapskarriere på svarte hull.

Da han fikk diagnosen ALS bare 21 år gammel ble det spådd at han bare hadde et par år igjen å leve. Utviklingen av sykdommen gikk imidlertid saktere enn forutsett, men har tatt fra ham evnen til å bevege seg.

Under festivalen skal han holde Starmus sitt hovedforedrag – Svarte hull og tidsforvrengning. H

Han skal også dele ut sin egen pris til verdens beste forskningsformidlere. Prisen er en spesialdesignet klokke i 18 karat gull, gitt av Omega.

Les mer om Starmus i Trondheim:

Alt du trenger å vite om Starmus-festivalen

Familiefest på Torvet: Her er høydepunktene du slipper å betale for

– Ambisjonen er å gjøre dette til en stor folkefest

Oliver Stone og Larry King kommer til Trondheim