Overgrepssiktet lege har utført 1.522 gynekologiske undersøkelser siden 2014

Nyheter: Den overgrepssiktede legen i Nord-Trøndelag har gjennomført dobbelt så mange gynekologiske undersøkelser som sin kvinnelige kollega, skriver Trønder-Avisa.

Legen har siden 2014 gjennomført i alt 1.522 gynekologiske undersøkelser. Det er flere enn noen annen lege i området, viser tall Trønder-Avisa har fått innsyn i.

Tallene viser at kvinnelige fastleger har flest konsultasjoner med gynekologiske undersøkelser i alle kommuner – bortsett fra i kommunen der den suspenderte legen har jobbet, viser oversikten avisa har fått fra Helfo.

Dobbelt så mange

Sammenlignet med en kvinnelig kollega på samme legekontor, har den siktede legen gjennomført over dobbelt så mange gynekologiske undersøkelser siden 2014.

Mannen, som var kommuneoverlege i en mindre nordtrøndersk kommune, ble i august siktet for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang. I juli ble mannen suspendert av Statens helsetilsyn.

Siden saken ble kjent er det kommet en rekke nye varsler mot legen. Statsforvalteren har fått minst ti nye pasientklager, mens kommunens krisetelefon har fått over 50 meldinger med til dels alvorlige beskyldninger, skriver avisa.

Pasienter hevder det kunne ende med en gynekologisk undersøkelse, uansett hvilke plager de kom til legen med.

Trønder-Avisa har vært i kontakt med legens to advokater, som jobber med henholdsvis den pågående suspensjonssaken og straffesaken, men de ønsker ikke å uttale seg.

(©NTB)