Disse Oscar-nominerte filmene kan du se på kino akkurat nå

Nyheter: Filmtips for vinterferie i kinomørket.

Oversikten er produsert av midtbyen.no 

Natt til mandag 27. februar 2017 ankommer stjernene den røde løperen på vei inn til Oscar-utdelingen i Hollywood. Kl. 02.30 begynner selve seremonien. De nominerte kjemper om 24 priser. Hvem stikker av med de gyldne statuettene? På Trondheim kino kan du allerede nå finne ut hvem dine favoritter er.

PS: Nederst i saken kan du se hvilke Oscar-filmer som snart kommer.

Arrival
8 nominasjoner, blant annet i kategorien beste film.
Språkekseperten Louise Banks (Amy Adams) hentes inn av myndighetene etter at en rekke utenomjordiske farkoster lander rundt omkring på Jorda. Vesnene forsøker å kommunisere noe, men ingen forstår hva. Louise må forsøke å finne ut om de er fredelig eller fiendtlig innstilt før tiden renner ut. Av Denis Villeneuve («Prisoners» og «Sicario»). Aldersgrense: 9 år.

Louise Banks (Amy Adams) prøver å kommunisere med utenomjordiske vesener i «Arrival».

Moonlight
8 nominasjoner, blant annet i kategorien beste film.
Moonlight er et intimt portrett av den unge Chirons liv fra barndom til voksen alder i et tøft strøk i Miami. Filmen følger hans kamp om å finne sin plass i verden, og er en tidløs historie om menneskelig kontakt og om de øyeblikk, mennesker og krefter som former våre liv og gjør oss til den vi er.
Aldersgrense: 12 år.

Alex Hibbert spiller Chiron som barn i «Moonlight». Mahershala Ali er Oscarnominert for birollen som en slags surrogatfar i begynnelsen av filmen.

Hacksaw Ridge
6 nominasjoner, blant annet i kategorien beste film.
Desmond Doss nektet å bære våpen under 2. verdenskrig, men ble allikevel en av Amerikas største krigshelter.
Hacksaw Ridge er den sanne historien om militærnekteren som mottok «Medal of Honor» for sin livreddende innsats. Aldersgrense: 15 år.

Manchester by the Sea
6 nominasjoner, blant annet i kategorien beste film.
Kenneth Lonergans bejublede «Manchester by the Sea» er en av de store Oscar-favorittene foran neste års utdeling. Filmen har fått fem Golden Globe-nominasjoner, blant annet for Casey Afflecks fantastiske innsats i hovedrollen. Joe Chandler (Affleck) mister broren sin brått, og må vende tilbake til den lille hjembyen Manchester i Massachusetts. Der får han vite at han mot sin vilje er oppnevnt til verge for brorens tenåringssønn. Han må også ta et oppgjør med egne demoner fra fortiden, ikke minst den grufulle hendelsen som rammet ham og hans tidligere kone, Randi (Michelle Williams), noen år i forkant.
Aldersgrense: 12 år.

Casey Affleck og Michelle Williams er nominert for sine roller i Manchester by the Sea.

Lion
5 nominasjoner, blant annet i kategorien beste film.
En fem år gammel indisk gutt kommer bort fra storebroren sin i gatene i Calcutta, tusenvis av kilometer hjemmefra. Det er en tøff virkelighet for en 5 år gammel bortkommen gutt og han overlever mot alle odds før han endelig blir adoptert av et par i Australia. 25 år senere vender han tilbake til India for å finne familien sin.
Filmen er basert på den sanne historien til Saroo Brierley og selvbiografien hans «A long way home» om hvordan han fant igjen familien sin ved hjelp av Google Earth. Aldersgrense: 9 år.

Jackie
3 nominasjoner, blant annet i kategorien beste kvinnelige hovedrolle.
JACKIE er et portrett av et av de viktigste og mest tragiske øyeblikkene i amerikansk historie, sett gjennom øynene til førstedamen, den ikoniske Jacqueline Kennedy. Vi følger henne gjennom den første uken etter drapet på hennes mann. Jacqueline Kennedy (Natalie Portman) var bare 34 år da hennes mann ble valgt til USAs president. Elegant, ung og stilig ble hun umiddelbart et global ikon, en av de mest berømte kvinnene i verden. Hennes smak i klær, innredning og kunst ble umiddelbart mote.
Aldersgrense: 12 år.

Fabeldyr og hvor de er å finne
2 nominasjoner, blant annet i kategorien beste kostymedesign.
Dette er fortellingen om forfatteren og magizoologen Salmander Fisle (originalt Newt Scamander) og hans fabelaktige reiser for å oppdage magiske dyr. Handlingen foregår i New Yorks hemmelige magikermiljø, hele 70 år før Harry Potter leser boken hans på Galtvort. Filmen er basert på boken med samme navn fra 2001. Aldersgrense: 12 år.

Rogue One: A Star Wars Story
2 nominasjoner, blant annet i kategorien beste spesialeffekter.
Rogue One: A Star Wars Story, er den første av flere nye frittstående Star Wars- filmer fra Lucasfilm. Den forteller historien om hvordan en gruppe usannsynlige helter går sammen for å gjennomføre det dristige og tilsynelatende umulig oppdraget; å stjele planene for det ultimate masseødeleggelsesvåpenet. Aldersgrense: 12 år.

Passengers
2 nominasjoner, blant annet i kategorien beste produksjon.
Ombord på et luksuriøst romskip som er på vei for å kolonialisere en ny planet, våkner en av passasjerene 90 år før tiden på grunn av en feil i søvnkammeret. Etter hvert som ensomheten innhenter ham, står han overfor valget om han skal vekke opp en av de andre passasjerene for å få selskap. Vel vitende om at dette er en fatal avgjørelse å ta på en annen persons vegne. En spektakulær sci-fi-film av Morten Tyldum (The Imitation Game, Hodejegerne), med to av Hollywoods største navn, Jennifer Lawrence og Chris Pratt, i hovedrollene. Aldersgrense: 9 år.

Vaiana
2 nominasjoner, blant annet i kategorien beste animasjonsfilm.
Vaiana handler om en eventyrlysten tenåring ved samme navn, som ved hjelp av halvguden Maui, seiler ut på et dristig oppdrag for å bli en ekte sjøfarer og redde sitt folk. For tre tusen år siden, seilte verdens største eventyrere over det enorme Stillehavet, hvor de oppdaget de mange øyene i Oseania. Men brått stoppet seilasene – og ingen vet nøyaktig hvorfor. Fra Walt Disney Animation Studios.  Aldersgrense: 6 år.

Trolls
Nominert i kategorien beste filmmusikk.
DreamWorks Animation sine nyeste skapninger er Trolls! I hovedrollene møter vi Poppy (Marion Ravn/Anna Kendrick) som den optimistiske lederen av Trollene, og hennes motpol, Kvist (Atle Pettersen/Justin Timberlake). Fargesprakende familiekomedien. Deres rake motsetninger er de pessimistiske Bergenserne, – det eneste som gjør dem lykkelig er når det er Troll på menyen. Aldersgrense: Tillatt for alle

Doctor Strange
Nominert i kategorien visuelle effekter.
Fra Marvel kommer «Doctor Strange», historien om den verdensberømte nevrokirurgen Dr. Stephen Strange, hvis liv endres for alltid etter at en forferdelig bilulykke gjør det umulig for han å bruke hendene.
Når tradisjonell medisin svikter ham, blir han tvunget til å se etter helbredelse og håp, i et usannsynlig sted – en mystisk enklave kjent som Kamar-Taj. Han lærer raskt at dette er ikke bare et senter for healing, men også frontlinjen for en kamp mot usynlige og mørke krefter som prøver å ødelegge vår virkelighet. Bevæpnet med nyervervede magiske krefter blir Strange tvunget til å velge om han vil vende tilbake til sitt liv i rikdom og status, eller legge alt bak seg for å forsvare verden som den mektigste trollmannen i tilværelsen. Aldersgrense: 12 år.

Disse Oscar-nominerte filmene kommer snart på Trondheim kino:

La La Land, 24 februar
14 nominasjoner, blant annet i kategorien beste film.
La la land begynner på samme måte som alt begynner i L.A.: På motorveien. Det er her Sebastian (Ryan Gosling) møter Mia (Emma Stone), med hissig tuting i en trafikkork. Begge to drømmer om de nesten umulige håpene som er karakteristiske for byen: Sebastian forsøker å få folk til å bry seg om tradisjonell Jazz i det 21. århundret, Mia ønsker å bli skuespillerinne og klare bare én uforstyrret audition. Ingen av dem trodde at deres skjebnesvangre møte ville hjelpe dem til å ta sjanser de aldri kunne gjort på egenhånd.
Aldersgrense: Tillatt for alle

Silence, 3. mars
Nominert i kategorien «Best Cinematography» 
I det 17.århundre møter vi to prester som blir forfulgt når de drar til Japan for å lokalisere sin mentor og prøver å spre katolisisme. Regi: Martin Scorsese. Skuespillere: Andrew Garfield, Liam Neeson, Adam Driver, Tadanobu Asano, Ciaran Hinds, m.fl. Aldersgrense: 15 år.

Elle, 3. mars
Nominert i kategorien «Lead Actress»
Isabelle Huppert er Oscar-nominert for sin fantastiske rolletolkning i denne thrilleren av Paul Verhoeven. En suksessrik forretningskvinne blir voldtatt i hjemmet sitt av en ukjent inntrenger. En farlig katt-og-mus-lek starter når hun sporer opp gjerningmannen og bruker et psykologisk maktspill for å sirkle seg inn mot ham. Denne kritikerroste filmen har gått sin seiersgang på festivaler verden over. Nylig vant den Golden Globe for beste utenlandske film og beste skuespillerinne. Aldersgrense: Ikke oppgitt.

Hidden Figures, 10. mars
3 nominasjoner, blant annet i kategorien beste film.
Hidden Figures er den utrolige- og ufortalte historien om Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) og Mary Jackson (Janelle Monáe). Tre brilliante kvinner som jobbet i NASA, og som var hjernene bak en av de største bragder i historien: oppskytingen av romfartøyet som fikk astronaut John Glenn som første amerikaner i bane rundt jorden. Det var en fantastisk prestasjon som fikk tilbake nasjonens tillit, snudde «the Space Race» mot Sovjetunionen, og sjokkerte en hel verden. Den visjonære trioen trosset alle kjønns- og rasefordommer og inspirerte generasjoner til å drømme stort. Aldersgrense: Tillatt for alle

The Salesman, 10. mars
Nominert i kategorien beste fremmedspråklige film.
Historien om et forhold som sakte smuldrer opp mens begge arbeider med Arthur Miller’s teaterstykke «Death of a Salesman». Emad og Rana er et ungt par som flytter inn i en ny leilighet i sentrum av Teheran. En hendelse knyttet til forrige leietaker vil dramatisk endre både livene deres og forholdet. En handelsreisende  er et iransk-fransk drama regissert av Asghar Farhadi («Nader og Simin – et brudd» og «Fortiden»). Filmen deltok i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Cannes i 2016 og vant priser for både Beste Manus og Beste mannlige hovedrolle.
Aldersgrense: Ikke oppgitt.

Moderne Kvinner 17/3
Nominert i kategorien beste originalmanus.
Handlingen er satt i Santa Barbara, sommeren 1979, en tid fylt med kulturendringer og opprør. Vi følger Dorothea (Anette Bening), en viljesterk alenemor i midten av 50-årene og hennes tenåringssønn Jamie. Hun elsker sønnen betingelsesløst, men uroes av tanken på en stadig mer kaotisk verden og lurer på om hun klarer oppgaven som oppdrager. To andre kvinner bidrar på avgjørende måter til Jamies oppdragelse – Abbie (Greta Gerwig), en frisinnet kunstner som leier et rom i Fields hjem, og den kunnskapsrike og provoserende tenåringsnaboen Julie (Elle Fanning). Aldersgrense: Tillatt for alle