Hovedbilde: Arne Tumyr er leder for Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN). Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

På organisasjonens nettsider er følgende melding publisert:

» SIAN besøker Røde Trondheim, der politisk ledelse anser ytringsfrihet som et gode forbeholdt bærerne av godhetens tanketomme ondskap. Møt frem for en dose forfriskende folkeopplysning om islamproblemet. Begivenheten finner sted utendørs ved plenen» heter det i kunngjøringen.

Standen er planlagt satt opp lørdag lørdag 29. juni 2019 mellom 13.00 til kl. 15.00 i Dokkparken, går det frem av informasjonen.

Pågående rasismesak

To av frontfigurene i SIAN skulle egentlig møtt i Oslo tingrett i dag, men saken er utsatt, men politiet har ikke klart å stevne dem innen fristen, som løp ut ved midnatt lørdag.

Hatefulle ytringer

De to er tiltalt for hatefulle ytringer etter den såkalte rasismeparagrafen, blant annet for å ha omtalt muslimer som «notoriske seksualpredatorer» som «voldtar i epidemisk omfang» i en SIAN-brosjyre.

Den ene er også tiltalt for å omtale muslimer som «morderzombier» og «seksualpredatorer» fra en «tilbakestående kultur» i en tale på Eidsvolls plass i Oslo 1. september i fjor.

Dette er andre gang rettssaken mot dem utsettes. I april byttet de tiltalte forsvarere rett før saken var berammet. Denne gangen har de ikke vært tilgjengelige for forkynnelse av tiltale og stevning, noe som vanligvis skjer ved at politiet oppsøker dem hjemme.

Saken vil nå bli berammet på nytt i Oslo tingrett.

– Saken er utsatt på grunn av at de tiltalte ikke er stevnet. Den vil nå bli berammet på nytt i andre halvdel av 2019, sier politiadvokat Andreas Kruszewski i Oslo politidistrikt.

– Jeg blir kvalm

Sians planlagte oppmøte på Solsiden møter massiv fordømmelse av toneangivende politikere i Trondheim:

– Jeg blir kvalm av hatretorikken de dyrker. Rasisme og hatefulle ytringer har ingenting med ytringsfrihet å gjøre. Jeg håper politiet benytter anledningen til å oppsøke de to frontfigurene som er tiltalt, og forkynner tiltale og stevning. Og jeg håper at trondhjemmerne vender ryggen til dem, og ikke gir dem oppmerksomhet, sier Høyres ordførerkandidat Ingrid Skjøtskift.

– Handler ikke om ytringsfrihet

– Dette er ikke en type lørdagsstand vi ønsker velkommen i Trondheim. Dette handler ikke om ytringsfrihet, men om sjikane av en stor gruppe av Trondheims innbyggere, sier Sissel Trønsdal, gruppeleder for Ap, i en kommentar.

(©NTB)