Oppdal skisenter venter full trøkk: Ser ut som vi får tidenes påske

Nyheter: – Akkurat nå ser det ut som påska blir veldig bra på Oppdal. Det har snødd mye og er meldt kjølige temperaturer framover, så dette ser lovende ut, sier daglig leder i Oppdal Skisenter, Arnulf Erdal.

Mye hyttefolk til Oppdal

Det ligger an til gode forhold i hele landet for dem som vil ta skia fatt i påsken. Skisentrene venter at det blir flust med folk i anleggene.

– Akkurat nå ser det ut som påska blir veldig bra på Oppdal. Det har snødd mye og er meldt kjølige temperaturer framover, så dette ser lovende ut, sier daglig leder i Oppdal Skisenter, Arnulf Erdal.

Han forklarer at innbyggertallet i Oppdal har som vane å tredobles i påskeuka.

– Vi vet av erfaring at det kommer veldig mye hyttefolk hit, og vi har fått signaler fra alle hotellene om at de har fullt belegg. Det er jo vanlig at innbyggertallet i Oppdal øker fra 7.000 til nærmere 25.000 i noen dager i påske, forklarer Erdal.

– Vi har akkurat hatt de første dagene med alle heisene åpne for sesongen. Vi håper selvsagt at været spiller på vårt lag, slik at vi kan ha alle heiser åpne også i påska.

Hovden forventer mye folk

Også i Hovden alpinsenter forventer konsernsjef Ann-Torill Briksdal full fart og mye folk i bakkene.

– Det er meldt fint vær i inngangen av påsken, så det trekker utvilsomt mye folk. Siste halvdel av påsken er vi som regel alltid fullbooket, og det er intet unntak i år, sier Briksdal.

– Vi har mye snø og det ligger til rette for å bli veldig gode forhold. Vi forventer mye folk i fjellet.

Meteorologen: – Ganske fint i hele landet

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Elbjørg Moxnes, bekrefter gladnyheten om det gode påskeværet.

– Påskeværet ser generelt ganske bra ut over hele landet for dem som skal i fjellet. Det vil selvfølgelig bli noen lokale forskjeller, men det vil bli en del sol i fjellet.

Meteorologen forteller at kalde temperaturer om natten gjør at påskeføret blir i både skispor -anlegg.

Jevnt over, fra Narvikfjellet i nord til Hovden Alpinsenter i sør, tror de ulike skisentrene på en påskeuke fylt med sol og formidable snøforhold.

– Akkurat nå ser det ut som vi får tidenes påske i Narvikfjellet, med strålende vær og perfekte snøforhold, sier daglig leder i Narvikfjellet, Jim Ove Johansen.

– Helt ypperlig

Den siste uka har det falt mye snø i Narvik, noe som har gjort forholdene i fjellet «helt ypperlig» ifølge Johansen.

– Vi forventer bra pågang i påska. Når forholdene er så bra som det er nå, så blir det rett og slett fantastisk å stå på ski i Narvikfjellet i påska.

Johansen tror det blir mye folk i hele Narvikfjellet gjennom hele påska.

Forventer mye folk

Også skianleggene i Hafjell og Kvitfjell, som eies av Alpinco, har stor tro på strålende snøforhold i påskeuka.

– Med skiforhold som er helt optimale og gode værmeldinger, så kan det ikke bli annet enn fantastisk hos oss i påska, sier Veslemøy Eineteig Wedum, kommunikasjonsansvarlig i Alpinco.

Hun sier at kombinasjonen av kalde temperaturer i fjellet og store mengder med snøfall, gjør at det blir en god avslutning på sesongen i Hafjell og Kvitfjell.

– Nå begynner det å fylle seg opp, og det er selvsagt gledelig, sier Eineteig Wedum.

Ukene før og etter påske kan også føre til stor pågang for anleggene til Alpinco.

– I både uka før og særlig uka etter påske, så kommer det veldig mye svensker og dansker til oss.