Prisbelønte ølhunder feirer med opera på bryggeriet

Nyheter: Austmann Bryggeri feirer årets juleøl og inviterer til operapub i bryggeriet førstkommende lørdag.

Operapuber finnes snart på hvert hjørne i Norges land, og nå altså i Trondheim og for første gang på et bryggeri:

– Vi ønsker å gå nye veier og har fått til et samarbeid med gjengen i KMopra. Så førstkommende lørdag blir det en aldri så liten bryggeriaften hvor vi i tillegg til konsert byr på maltbaserte delikatesser  sier Thorstein Høe, regionansvarlig hos Austmann bryggeri, til trondheim24.

Austmann er et lite eventyr av et håndverksbryggeri. Det begynte så smått å boble i karene sommeren 2013. Gründerne Anders Cooper, Vinko Lien Sindelar og Thomas Sjue hadde lite penger men store planer. I dag er Austmann Norges sjette største håndverkbryggeri og har vunnet flere internasjonale priser. Ølet er tilgjengelig over store deler av landet, i Sverige, Danmark og Tyskland.

Tidligere i år ble det kjent at de inngikk partnerskap med Hansa Borg for å få ytterligere futt i gjæringskarene. Men selv om de nå har fått inn en stor aktør på eiersiden, tillater deg seg fortsatt å være litt sære:

Austmann driver nemlig med såkalt åpen gjæring, det vi si at ølet gjærer i åpne kar. Gammeldags og tungvint, men ølet blir bedre, ifølge ølbryggerne.

Under helgas operapub er det så klart juleølet ølet som vies spesiell oppmerksomhet. Austmann har i år tre varianter å by på:  «Juleøl», «Vintersolverv» og «Stille Natt»:

– Alle juleølene er godt krydret. Da snakker vi om nellik, appelsin, kanel og anis. «Juleøl» er et mildere øl med butikkstyrke, mens Stille Natt er et kraftigere øl som holder ni prosent, sier Høe, som legger til at det er travle tider i Bynesveien for tida:

– Kommer dere til å bruke bryggerilokalene til flere arrangementer?

– Helt klart. Vi kommer til å være på den kulturelle tilbudssida fremover så følg med, sier Høe som passer på å opplyse at det forsatt er noen billetter igjen til helgas operapub.

Etter operapuben den 3 desember, er det klart for «åpent bryggeri» den 10 desember. Det er et fast arrangement som går av stabelen den andre lørdagen i hver måned:

– Da har vi som alltid besøk av The Melt Foodtruck. Da får folk muligheten til å kikke rundt i bryggeriet, snakke med bryggerne og selvfølgelig ta for seg av grillet ost. Og bryggeriet er nærmere enn du tror, bare sju minutter med buss fra sentrum. Hiv deg på buss nummer 11 fra Kongensgate og hopp av på busstoppen som heter Biologen, sier Høe.

 Kjøp billetter på Hoopla