Olavshallens salgs- og markedssjef Marit Glimstad har lenge ønsket å nå ut til publikum under 18.

Takket være prosjektmidler fra «Kulturspirer» via Norsk Kulturhusnettverk, kan de fra nyttår tilby et helt nytt konsertkonsept for målgruppen under myndighetsalder.

– Det finnes altfor få tilbud til de under 18 og dette hadde vi lyst til å gjøre noe med, sier Glimstad til Trondheim24.no

Sammen med Kultursenteret ISAK skal Olavshallen nå utvikle et helt nytt prosjekt innen rytmisk musikk for ungdom.

De har allerede planlagt tre slike konserter i 2017, men innholdet er ikke spikret.

–For å kunne tilby konserter også til de yngre publikummerne må vi ha ungdommene selv med på laget! forteller Marit Glimstad.

Hun understreker at dette både skal være noe for  – og av –  ungdom.

Marit Glimstad er salgs – og markedssjef i Olavshallen.

– Ei prosjektgruppe skal sette seg ned sammen i januar og utforme programmet, og her søker vi nå etter ungdommer som kan tenke seg å være med, forteller hun.

Det nye konseptet har fått arbeidstittelen «Olavshallen UNG» og henvender seg til ungdommer mellom 13 og 18 år.

Olavshallens Lille Sal er arenaen som skal brukes, og her ligger alle forholdene til rette for å fylle salen med inntil  400 publikummere. Også andre kultur – og konsertaktører i byen har allerede et godt samarbeid med Olavshallen, noen av dem er til og med under samme tak. Glimstad trekker særlig fram Kulturskolen og NTNU Musikkteknologi som kan bidra med ressurser inn i prosjektet.

Målet er at ungdommene skal være med i alle ledd av produksjonen, fra booking og planlegging til markedsføring og avvikling av konsertene

–Lille Sal er vel kanskje byens best bevarte hemmelighet på scenefronten, og nå er det på tide at vi bruker den mer, sier Glimstad.

I den forbindelse har publikumsområdet i kjelleren gjennomgått en aldri så liten ansiktsløftning i det siste, nettopp for å skape en triveligere atmosfære, både for publikum og bidragsytere.

Image with visual paralax effect

– Målet er at ungdommene skal være med i alle ledd av produksjonen, fra booking og planlegging til markedsføring og avvikling av konsertene. Og vi skal i allefall bidra på best mulig måte med den kompetansen vi har her på huset, forteller Glimstad.

Daglig leder ved ISAK, Anne-Britt Gule, synes det er positivt at det arrangeres flere konserter for ungdom. Ifølge henne er det aller viktigste når man skal jobbe med konserter og arrangementer for ungdom under 18, å inkludere ungdommene i prosjektene.

–Som voksne ansatte på et kultursenter for ungdom er det en selvfølge å ta ungdom på alvor. Kultursenteret ISAK er vant til å gjennomføre arrangementer av, med og for ungdom og har derfor mye å bidra med i dette, sier hun.

For at alt skal foregå under trygge rammer i forhold til både for- og etterarbeid og selve gjennomføringen av arrangementene, vil det være voksne veiledere til å støtte etter behov i alle ledd av prosessen.

–Både ansatte og ungdommer fra Kultursenteret ISAK gleder seg til å ta fatt på dette nye samarbeidet, sier Gule.

Olavshallens Marit Glimstad er prosjektkoordinator for Olavshallen UNG, som i tillegg til ISAK også har fått Stjørdal kulturhus Kimen med på laget.

– Med flere aktører som samarbeider får vi en veldig god kompetanseoverføring på arrangørfeltet, og med ungdommene med på laget ser vi for oss at dette også kan utvikle seg til å bli enda større etterhvert.

Lagre