Olavsfesten slaktes i riksavis: En saus med for mye av det gode

Nyheter: - En politisk korrekt og traust festival som vil omfavne alle.

Dagbladets kommentator Espen Selvik, sabler ned selve grunnideen for Olavsfestdagene, som åpner dørene om noen få dager:

– Ingen skal støtes

» Olavsfestdagene i dag minner sterkt om Den norske kirke. Det skal gis et tilbud til så mange som mulig i alle aldersgrupper, samtidig tas det opp aktuelle samfunnsproblemer som drøftes på en politisk korrekt måte. Ingen skal støtes. Sigvart Dagsland er folkekjær, Stein Torleif Bjella er rar, men god. Anne Grete Preus er en legende, mens Dionne Warwick bringer en sus fra den store verden uten at jeg forstår hvorfor hun er et påkrevet navn på en norsk kirkemusikkfestival. Jazz, blues, pop og afrikansk gospel fyller ut resten av de musikalske ambisjonene. Alle skal med, skriver Selvik, i kommentaren som kan leses her.

En saus, med for mye av det gode, konkluderer kommentatoren:

«Olavsfestdagene er derimot litt av alt. Nettopp de mange strømlinjeformede og ufarlige konsertene i alle sjangre gir festivalen et forutsigbart og traust preg. Når disse arrangementene sauses sammen med velmente politisk korrekte problemstillinger og visjoner, blir det rett og slett for mye av det gode», skriver Selvik.

Har ikke skjønt noe

Petter Myhr, direktør for Olavsfestdagene, er – ikke overraskende – rykende uenig:

– Jeg vil si at han ikke har forstått noe av hva Olavsfestdagene er, og hva som er oppdraget. Han har ikke en gang prøvd å sette seg inn i det, han sitter i Oslo og skriver en kommentar uten å vite hva Olavsfestdagene er, sier Myhr, til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).