Økonomiske verktøy som kan gi deg bedre råd i hverdagen

Nyheter: Det er mye snakk om penger og personlig økonomi for tiden. Selv om det kan være krevende å skulle fokusere så mye på dette, er det faktisk en glimrende anledning til å lære seg mer om alle de mulighetene man har når det kommer til å optimere økonomien sin.

I denne artikkelen skal vi komme mye nærmere inn på noen av disse tingene – med fokus på to av de verktøyene som du kanskje ikke hadde tenkt på, på denne måten.

Refinansiering av lån

Et verktøy som kan være relevant for mange er refinansiering av smålån. Dette er nemlig ofte lån som kan ha høye renter og mange gebyrer og dette er noe man kan løse ved å refinansiere disse lånene. da får man samlet alle lånene og spare på både renter og gebyrer.

Dette er et verktøy som mange ikke kjenner til. Man skal alltid sammenligne lån og ha god kjennskap til budsjettet sitt før man gjør dette. Man må nemlig være sikker på at dette er riktig valg for økonomien sin før man velger dette. 

Det å ha full kontroll på økonomien sin er i det hele tatt noe man bør sikte etter, for det er virkelig noe som kan gi deg en mye bedre følelse av å ha overblikk – og dette er det som er grunnlaget for å ta gode valg.

Budsjett

Det å sette opp et budsjett er noe vi har fått høre at vi bør gjøre siden vi gikk på barneskolen. Men det er likevel lite snakk om hvordan man gjør dette på en måte som gjør at det faktisk gir mening i den økonomiske hverdagen din. Her er noen grunnleggende tips for et budsjett som faktisk fungerer:

  • Vær realistisk! Dette er det aller best tipset, og det handler i høy grad om å bli klar over dine egne behov og måten du handler på – bokstavlig talt. Ta høyde for det du vet at du bruker penger på, og ikke bare legg budsjett etter det du håper at du vil bruke.
  • Ta høyde for uforutsette utgifter. Disse skjer ikke ofte, individuelt sett, men det skjer ofte en eller annen uforutsett ting, så ta høyde for at det skjer noe oftere enn du tror.
  • Sett av penger til ting som gjør deg glad og la budsjettet ditt romslig nok til å kose deg. dette øker sannsynligheten for at du faktisk kan holde det.