Odin-saken: Foreldrene vurderer å påklage henleggelsen

Nyheter: Statsadvokatene har henlagt saken om 18 år gamle Odin André Hagen Jacobsen, som har vært savnet fra Trondheim siden november 2018. Foreldrene vurderer å klage.

Saken er henlagt som intet straffbart forhold, opplyser Trøndelag statsadvokatembeter. Foreldrene sier til NTB at de ikke har bestemt seg for om de vil påklage vedtaket inn for Riksadvokaten.

– Vi har selvsagt tenkt tanken, men det er noe vi må tenke mer på i de nærmeste dagene og ta en beslutning på senere. Det er jo en belastning det også, sier faren.

Forsvant etter bytur

18-åringen fra Skaun forsvant etter en bytur i Trondheim natt til søndag 18. november i 2018. Hva som skjedde med Odin denne natten, er uvisst.

– Politiet har lagt til grunn at Odin er død. Etter statsadvokatenes gjennomgang av det omfattende etterforskningsmaterialet er dette den eneste logiske forklaringen på at Odin ikke er funnet. Det mest sannsynlige hendelsesforløp er at Odin har havnet i sjøen natt til 18. november 2018 der han sist ble observert på Brattøra Pir 2, skriver statsadvokaten i en pressemelding.

18-åringens pass, mobil og pengebok lå igjen på Brattøra Pir 2, heter det videre.

– Skuffet over avgjørelsen

Statsadvokat Kaia Storjord presiserer overfor NTB at funnet av disse gjenstandene gjør at det ikke er sannsynlig at Odin har forsvunnet frivillig, ved for eksempel å ha reist et sted.

Odins foreldre sa i november i fjor at de ikke var tilfreds med at saken kunne bli henlagt uten at de hadde fått svar.

– Vi er selvsagt lei oss og skuffet over avgjørelsen, sier Odins foreldre, Ingunn Hagen og Dan Yngve Jacobsen, til NTB etter at henleggelsen ble kjent.

Så vidt fått lest papirene

Politiet orienterte foreldrene mandag om at avgjørelsen skulle være klar onsdag.

– Vi har så vidt fått lest gjennom papirene, sier Hagen.

Hun forteller at de hadde håpet at Statsadvokaten hadde tatt en mer selvstendig beslutning.

– Politiets sluttrapport er sterkt vektlagt, sier Jacobsen.