Odd Reitans spindoktor går til kongehuset

Nyheter: Etter fem år i Reitangruppen, har Solfrid Flateby (40) takket ja til jobben som daglig leder av Kronprinsparets Fond. Hun går fra kommunikasjonsdirektørstillingen i Reitanselskapet, til humanitært arbeid for Kronprinsparet.

– Jeg har hatt noen fantastiske år i Reitangruppen, og er så utrolig glad i kjøpmennene våre, mine kompetente, morsomme kollegaer og ikke minst, Reitan-familien. Allikevel kunne jeg ikke takke nei til en stilling hvor jeg får jobbe for Kronprinsparet med målrettet, verdibasert arbeid med fokus på ungdom, sier Solfrid Flateby.

Eivind Reiten som styreleder

Kronprinsparets Fond ble opprettet i 2001 i anledning DD.KK.HH. Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit sitt bryllup.

Kronprinsparets Fond ønsker å fange opp ungdom som av ulike og ofte sammensatte årsaker risikerer å falle utenfor, og ønsker å gjøre en forskjell for unge mennesker i Norge. Fondet samarbeider blant annet med Pøbelprosjektet, Kjør for Livet, Arbeidsinstituttet og GatekunstAkademiet. Kronprinsparets Fond ledes av et styre oppnevnt av Kronprinsen og Kronprinsessen. Næringslivslederen og tidligere statsråd Eivind Reiten er styreleder.

– Jeg er veldig glad for at Solfrid har takket ja til denne oppgaven. Hun har den energien og kompetansen vi trenger for å utvikle fondet videre, sier styreleder i Kronprinsparets Fond, Eivind Reiten.

Colonialmajoren ønsker lykke til

Flateby startet i Reitangruppen januar 2008, som HR- og kommunikasjons-direktør for Reitan Convenience.

Etter den formelle overgangen til Colonialmajoren i 2009, har hun blant annet hatt ansvaret for verdiskole for ledere, Great Place to Work-arbeidet, verdiprisen Årets Ladejarl, employer branding og intern- og eksternkommunikasjon for selskapet.

Reitangruppen har i perioden vunnet flere priser for sitt verdibaserte og kommunikasjonsfaglige arbeid.

– Vi er glade for den solide jobben Solfrid har gjort for oss og samtidig stolt av at Kronprinsparet velger å rekruttere en av våre medarbeidere. Solfrid har den kompetanse, erfaring og verdier som er viktig i den nye rollen. Vi ønsker henne lykke til hos Kronprinsparet, sier Colonialmajor Odd Reitan.

Solfrid Flateby tiltrer sin nye rolle senest 1. september.