Overtakelsen omfatter produksjonsutstyr, varemerket Cielo sjokolade og leiekontrakten på fabrikklokalene på Nardo, heter det i en pressemelding.

Produktene vil blant annet være å finne på Cielo sitt utsalg i andre etasje på Sirkus Shopping.
Bak det nyetablerte selskapet står sjokoladegründer Alma Sundøi – eier av Choco Chocolate i Stockholm som ble etablert i 2012.

Sundøy har drevet opplæring i kunsten å lage håndverkssjokolade, med kurs for både privatpersoner og bedrifter. Choco Chocolate har spesielt bemerket seg innen bruk av farge med sjokolade. Alma Sundøy har hjulpet flere med å etablere virksomheter i handverkssjokolade i Sverige og holdt kurs for flere bedrifter i Norge.

Alma er opprinnelig fra Singapore og flyttet til Norge som barn. Hun er oppvokst i Meråker og Hegra i Stjørdal. Hun har også bodd i Trondheim i flere år.

De siste 14 årene har hun bodd i Stockholm.

Utdannet sykepleier

Alma Sundøy er utdannet sykepleier fra HiNT og har en bachelor i økonomi fra TØH, og har gått på Academy of Pastry Arts i Kuala Lumpur, Malaysia.

– Mitt ønske er å videreføre og videreutvikle produksjonen av håndtverksjokolade av høy kvalitet. Vi er nå igang med å gjøre forbedringer i hele fabrikken. Og vi begynner også med å ordne rom til fabrikkutsalg og opplevelseskurs innen sjokoladelaging, sjokoladesmaking osv. Det vil skje litt endringer i sortimentet vi tilbyr og nye produkter vil bli lagt til etterhvert, sier Sundøy i pressemeldingen.

– Vi er glade

– Vi er glade for å ha funnet en verdig arvtager som ønsker å ta Cielo videre inn i framtiden, sier Per Ståle Andersen som var styreleder i Cielo AS. Cielo har jo vært mitt, Mats Paulsen og Kris Hildrum sitt hjertebarn siden unnfangelsen i 2002. Vi er svært stolte av å kunne overrekke fakkelen videre til Alma, som har fått til så mye allerede innen sjokoladebransjen i Sverige.

Sjokoladekurs

I tillegg til produksjon av sjokolade i fabrikken etter Cielo, er planen å holde kurs, sjokoladesmaking, bedriftsevent og sjokoladeopplevelser til grupper og privatpersoner i lokalene på Nardo. Besøkende til fabrikkutsalget får fint innsyn til produsjonslokalet i fabrikken gjennom store vinduer, heter det i pressemeldingen.

Fakta: Prisbelønt grunder

Alma Sundøy har vunnet flere priser:

1 bronse i Academy of Chocolate Awards 2019
2 sølv og en bronse i Academy of Chocolate Awards 2018
1 sølv World Finals International Chocolate Awards 2017 (VM)
2 bronse International Chocolate Awards 2017
1 gull og 1 bronse International Chocolate Awards 2016
Sølv i Sverigemesterskap i Pralintilverkning i 2014
TripAdvisor Certificate of Excellence i 2016 for sjokoladeopplevelser i Stockholm