– Her gleder vi oss til å ta i mot gamle og nye gjester og til å ha små konserter innimellom, vi ser fram til å skape nytt liv her oppe, forteller Daniel Johansson.

Opprinnelig fra Norrkøping, men han har bodd og jobbet i restaurantbransjen i Trondheim de siste 16 årene.

Sammen med sin far og kollega Mathias driver de fra før Ila Brainnstasjon og Lille Skansen.

– Jeg og far min som startet Lille Skansen for åtte år siden, og det var der det hele begynte.

De tok over Ila Brainnstasjon i 2015, og i de tre årene som har gått er det først og fremst Mathias som har holdt fortet på den populære kulturpuben i Ila.

I dag er de tre eiere og alle involvert er involvert i de tre stedene.

– Jeg er potet, og gjør det meste i driften, og det gjelder egentlig oss alle tre, vi er ikke så opptatt av titler og posisjoner, så lenge vi klarer å lage noe vi synes er bra for byen, sier Daniel.

Bydel i utvikling

Nå er det altså Rockheim Panorama som skal  gjenerobres.

Siden åpningen av Rockheim i 2010 har det vært drevet restaurant i bygget i flere perioder, men uten at det helt har lyktes de forrige driverne å finne den rette formen på serveringsstedet.

Denne gangen vil det bli annerledes, bedyrer Johansson.

Image with visual paralax effect

Den nye restauranten i femte etasje på Rockheim har utsikt over en av de mest spennende bydelene i Trondheim i følge restauratør Daniel Johansson og soussjef Heidi Nes.

Med Rockheim Panorama er de klare til å erobre mulighetsrommet som ligger på Brattøra, Trondheims nye sentrumsnære bydel som er i enorm vektst for tida.

– Det som skjer på Brattøra er veldig spennende, og det er bare positivt at det blir flere spisesteder her nede, sier Johansson.

I Sverige er det helt vanlig å ta en tur «på krogen», som ofte er en liten, lokal pub i nærmiljøet der du bor.

Han tror det kommer til å bli enda viktigere i tiden framover å få etablert flere serveringssteder i bydelene.

– Norge er det en annen kultur, men vi ser jo at det kommer, også her i Trondheim, forteller Daniel.

Med tanke på det som skjer på Brattøra ser han fram til å få være med på utviklingen av en mer levende bydel.

God dialog og mer til felles

Han understreker at han er spesielt glad for at de har fått en god dialog med Rockheim.

Det er avgjørende for å lykkes med å drive restaurant på toppen i et museum, eller rettere sagt; opplevelsessenter for norsk pop og rock.

– Vi har hatt bra kommunikasjon hele veien og er opptatt av at restauranten skal være en del av museet og omvendt, det skal ikke være de og oss, forteller Daniel.

Image with visual paralax effect

Rockheim Panorama har også sitt eget mikrobryggeri og vil servere sin egen Rock IPA i den nye restauranten på Brattøra. Her er det soussjef Heide Nes (23) som står i baren.

Selv er han egentlig ikke spesielt opptatt av musikk, men han innrømmer at det har gitt mersmak å kunne bruke Rockheims ressurser også når det kommer til å arrangere små konserter og eventer.

– Vi skal jo drive mye med selskaper her også da, så de som ønsker musikk eller lyd og sceneteknikk i en eller annen form skal selvfølgelig få tilgang til det, vi har det jo på huset, forteller den blide svensken.

Rockheim Panorama er åpen for alle i museets åpningstider.

Du kan også booke bord i restauranten på dagtid og kveld, utenom åpningstidene.

Eier og restauratør Daniel Johansson og soussjef Heidi Nes er to av de du vil treffe når du besøker den nye restauranten i Rockheim Panorama.