– Nye parkeringsregler gjør det enklere å ta seg en bytur

Nyheter: Etter at det fra nyttår ble innført parkeringsavgift for elbiler, har det blitt merkbart flere ledige parkeringsplasser i Midtbyen.

Daglig leder Kirsten Schultz i Midtbyen management er glad for de nye endringene i parkeringshverdagen.

–For handelen i Midtbyen er dette positivt, fordi det gjør det enklere å ta seg en bytur, enten det er på hverdagene eller i helgen. Vi håper jo at dette fører til at flere velger å kose seg i Midtbyen i større grad, sier hun.

Butikkene i Midtbyen har åpent til kl. 18 på lørdager, men parkeringsavgiften gjelder i de aller fleste tilfeller bare fram til kl 15 på lørdager.

–Da har du mange timer å gå i butikker på, eller bruke bytilbudet forøvrig,  uten å måtte tenke på parkering, oppfordrer hun.

Smartere parkering
Trondheim parkering anbefaler at du benytter deg av betalingsappen SmartPark.

Denne kan lastes ned både fra Google Play og App Store, og gjør parkering mye enklere. Du slipper å lete frem kontanter eller kort, du slipper å legge en lappa i frontruta, du får beskjed når parkeringstiden nærmer seg slutten og du kan forlenge tiden uten å gå tilbake til bilen.

–Dessuten er appen veldig oversiktelig, forteller markedsansvarlig Gunn Helene Nordgaard  i Trondheim Parkering.

Markedsansvarlig Gunn Helene Nordgaard (t.v.) og salgsansvarlig Camilla Perron i Trondheim Parkering oppfordrer alle til å laste ned parkeringsappen Smartpark.

–Bedrifter kan for eksempel få bedre kontroll med parkeringsutgiftene til sine ansatte, og du kan enkelt samle oversikt over de parkeringsutgiftene du har hatt.

–En annen fordel er at du kan administrere flere biler i appen, slik at man kan veksle mellom privatbil og bedriftskjøretøy. Dessuten kan du stoppe parkeringen når du vil. Da betaler du bare for tiden du står, sier hun.

Parker under tak
Nordgaard minner også om at det er mulig å betale med SmartPark-appen i såkalte Smarte P-hus, som finnes blant annet på Leüthenhaven, Sentralbadet P-hus og i Pirbadet.

P-husene  ved St. Olavs hospital og Finalebanen – begge på sykehusområdet – er også smarte p-hus.

– Hvis du har appen er det et kamera som leser bilnummeret ditt automatisk og du kan kjøre inn og ut av parkeringshuset uten å tenke på betalingsbevis, alt blir trukket fra det VISA-kortet du har registrert, sier hun.

Tilsammen er  det er over 1000 plasser i Midtbyens parkeringshus. På ledigp.no gir Trondheim Parkering deg kontinuerlige oppdateringer om hvilke plasser som er tilgjengelige i hvert enkelt p-hus.

–Fordelene med å parkere i P-hus er at du slipper tidsbegrensningene som finnes ved gateparkering. I parkeringshus kan du stort sett parkere så lenge du vil, uten andre meromkostninger enn prisen for tiden du står parkert. På gateplan i Midtbyen er maksimaltiden 3 timer, noen steder er det kortere. Og nå på vinterstid slipper du jo også å skrape is og koste snø, forteller Nordgaard.