Mann i 20-årene siktet for drap på kvinne i Trondheim

Nyheter: En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til dette, etter at en person ble funnet død i en leilighet på Sverresborg på Byåsen i Trondheim mandag kveld.

Saken oppdateres fortløpende. Sist oppdatert klokka 10.42.

– Vi etterforsker saken som et mulig drap, sier innsatsleder Solveig Eide til pressen på stedet like etter midnatt natt til tirsdag.

Avdøde er ennå ikke identifisert og de pårørende derfor er ikke varslet, opplyser politiet.

– Vi er i en svært tidlig fase av etterforskningen, og kan foreløpig ikke si noe mer konkret om hva som har skjedd. Vi jobber med flere hypoteser og jobber med å kartlegge hendelsesforløpet, sier Ellen Moksnes Andresen, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

På en pressekonferanse tirsdag formiddag opplyste politiet at den siktede ble pågrepet et annet sted på Byåsen enn der den døde kvinnen ble funnet.

Politiet antar at drapet i en bolig på Sverresborg skjedde mellom klokken 14 og 17 mandag ettermiddag.

– Vi har gjort en del undersøkelser, og hypotesen knyttet til drap er styrket, sa etterforskningsleder Eivind Guldseth på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Både den siktede og kvinnen som ble funnet død, er norske statsborgere. Mannen er kjent av politiet fra før, opplyste Ellen Moksnes Andresen, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt.

Mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Han betegnes som kjent av politiet. Han og den døde kvinnen hadde ifølge politiet en relasjon.

Den siktede ga en kort forklaring da han ble pågrepet. Politiet vil prøve å avhøre ham videre tirsdag.

Politiet i Trondheim antar at drapet i en bolig på Byåsen i Trondheim skjedde mellom klokken 14 og 19 mandag ettermiddag.

– Vi har gjort en del undersøkelser, og hypotesen knyttet til drap er styrket, sa etterforskningsleder Eivind Guldseth på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Politiet ønsker ikke å si noe om hva de tror kvinnen døde av. De ble varslet av en person med relasjon til den døde.

Både den siktede og kvinnen som ble funnet død, er norske statsborgere. Selv om det gjenstår formell identifisering, er de antatte pårørende til kvinnen varslet.

Den siktede framstilles trolig for varetekt onsdag. Det skjer i Trøndelag tingrett.

Ikke avhørt

– Den pågrepne er ikke avhørt. Det vil bli gjort så snart som mulig. Det vil bli tatt stilling til eventuelt varetektsfengsling i løpet av tirsdag, sier hun videre.

Innsatslederen vil ikke kommentere om det er flere involverte i saken enn avdøde og siktede. Hun vet ikke om det er vitner i saken.

Eide sier videre at politiet av hensyn til etterforskningen ikke kan kommentere saken utover dette.

Politiet mottok en bekymringsmelding klokken 20.22 mandag kveld, de rykket ut og da ble den døde personen funnet.

Flere hypoteser

– Politiet jobber ut ifra flere hypoteser. Vi er i gang med teknisk og taktisk etterforskning. Det er slik vi ser det ikke fare for omgivelsene, opplyste politiet tidligere på kvelden mandag.

Et stort område rundt bygningen der den døde ble funnet, er avsperret. Krimteknikerne arbeider på stedet natt til tirsdag.

Advokat Kolbjørn Lium er oppnevnt som forsvarer til den siktede mannen.

Politiet opplyser at de ønsker tips i saken via politiets tipsside eller på telefon 73489400.

Det vil bli en pressekonferanse om saken ned etterforskningsleder og påtaleansvarlig klokken 10 tirsdag formiddag.

(©NTB)