Her kommer de nye lokalene til restaurant Credo

Nyheter: Nå er det klart hvor de skal flytte, og det blir ut av Midtbyen.

Den legendariske gourmetrestauranten Credo og bistroen Jossa Mat og drikke gjenåpner i en tidligere verkstedhall på Lilleby:
– I dag får vi ikke vist frem alt det fine vi holder på med. Vi dyrker nesten alle grønnsakene til Credo i samarbeid med Skjølberg Søndre Kretsløpsgård, og ønsker på sikt å gjøre det til Jossa også. Vi lagrer og bearbeider alt, og det er utfordrende nå på grunn av plassmangel. Her får vi vist frem hele kretsløpet og prosessene bak maten, sier eier Heidi Bjerkan, til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)

Restauranten, som regnes som en av de beste i Norden, ble startet i 1998 av Heidi Bjerkan, Tor Schjølberg og Calle Fegth og har holdt til i Ørjaveita i Trondheim sentrum.

Bjerkan frykter ikke at de vil miste gjester, nå som de rømmer «Midtbyen»:

– Jeg føler ikke at det er utfordrende. Det er bare litt lenger å gå, og de fleste gjestene kommer i taxi også i dag. Det er en fin spasertur fra Solsiden, sier Bjerkan, til avisa.

Bergs Maskins verkstedhall ble bygd i 1948 og skal bygges om for å huse de to restaurantkonseptene. Credo åpner også «Ut på tur Cafe» i gamle Finnes Barnehjem som ligger rett ved.

På det tidligere industriområdet, hvor blant annet Lilleby smelteverk lå, skal Veidekke bygge til sammen 1200 boliger:

– Trondheim sentrum vokser nordover, med blant annet Nyhavna. Vi ser restauranten på E.C. Dahls Bryggeri er positivt mottatt, og det har gått bra siden åpningen. Vi gjør dette for å skape en helt ny bydel, sier Thomas Myran, analysesjef i Veidekke til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)