Krevende smittesporing i festmiljø: – Noen sier at korona er bare noe tull og tøys som de ikke bryr seg om

Nyheter: Onsdag 23. desember ble det registrert 46 nye smittede i Trondheim. Det er det høyeste for kommunen gjennom pandemien.

Mandag testet 44 personer positivt, som da var nye rekord. Tirsdag testet 39 nye personer positivt.

Samtlige smittede har et mildt sykdomsforløp, opplyser kommunen i en pressemelding.

? Som annonsør i trondheim24.no bidrar Kremmern Fisk AS  til at vi kan produsere og dele lokale nyheter uten betalingsmur ?

Uavklart

For 15 av dem er smittekilden uavklart eller foreløpig ukjent, mens én er smittet i utlandet. De øvrige har en nærkontakt som er smittet.

Seks av de smittede er under ti år.

Onsdag meldte kommunen at de vurderer å innføre strengere koronatiltak etter at smittesporingen har avdekket utstrakt festing i enkelte miljøer.

Trondheim kommune opplever at folk i enkelte miljøer er lite samarbeidsvillige.

– Det er krevende å smittespore i festmiljøene. Smittesporerne sier at folk hevder de ikke husker hvem de har møtt, eller at de ikke vil oppgi navn.  De er ikke samarbeidsvillige, og vil ikke at navnene skal brukes videre. Noen sier at korona er bare noe tull og tøys som vi ikke bryr seg om,sier kommunikasjonssjef Harry Tiller i Trondheim kommune til Adresseavisen.

Ifølge helse- og omsorgsdirektør Helge Garåsen er det indikasjoner på at flere personer i slike miljøer ikke har overholdt innreisekarantene ved hjemkomst fra utlandet.

Ifølge kommunen er det god testkapasitet og mulighet for testing hver dag gjennom jula. Kommunen understreker viktigheten av å møte til oppsatt testtime.

(©NTB)