Ny nye korona-tilfeller påvist i Trondheim

Nyheter: Fem menn fra Trondheim har torsdag fått påvist korona-smitte. Alle var i det samme reisefølget som mannen i 40-årene som fikk bekreftet smitte tirsdag kveld

De seks smittede var nylig på reise i Nord-Italia, og fikk etter reisen symptomer på sykdom. Alle har milde symptomer.

Et tosifret antall personer var med i dette reisefølget. Prøveresultatene fra de resterende i følget, er ennå ikke klare. Samtlige har vært i karantene siden de kom hjem:

– Personene som er smittet skal oppholde seg hjemme til de er smittefrie. Både de smittede og deres familier blir fulgt opp av helsevesenet, sier smittevernoverlege Eli Sagvik i Trondheim kommune, i en pressemelding.

Dersom noen av nærkontaktene til personene i reisefølget får symptomer, vil de bli testet.
Det jobbes nå med å kartlegge eventuelle andre som har vært i kontakt med personer fra reisefølget, og som kan ha blitt eksponert for smitte:

– Vi kommer ikke til å endre beredskapsnivå nå. Så langt er alle som har fått påvist smitte i Trondheim, fra det samme reisefølget. Vi fortsetter selvsagt vårt arbeid med full styrke, og er godt forberedt på en eventuell videre spredning av sykdommen til vårt område, sier kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim kommune.