NTNU svidde 20 millioner på festival nesten ingen kom på

Nyheter: Dyre billetter, tomme saler og lite engasjement. Slik oppsummeres vitenskapsfestivalen "The Big Challenge".

NTNU mislyktes med The Big Challenge i sommer – til tross for et høyt faglig nivå. Men festivalen hadde for lite publikum, fikk for lite oppmerksomhet og greide ikke å skape engasjement verken hos byens befolkning, skoleelever, ansatte ved NTNU eller studenter, heter det i en oppsummering som skal legges frem for NTNUs styre i neste uke, skriver Adresseavisen (BAK BETGALINGSMUR).

Knusende

«Festivalen har ikke bidratt særlig til økt interesse for forskning og vitenskap hos skoleelever og allmennheten», heter det i den knusende evalueringen.

Festivalen gikk over fire dager i sommer, og ble arrangert på Solsiden, Olavshallen og diverse gratisarrangementer rundt om i byen. Festivalpasset kostet 3700,- og dagpasset 1500.-. Evalueringen trekker frem at dette var et prisnivå mange fant for stivt.

NTNU brukte 14 millioer, Trøndelag Fylkeskommune bevilget tre millioner og Trondheim kommune bladde opp 2,5 millioner, ifølge Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Fasiten viser at det ble solgt 600 festivalpass og 300 dagspass. 16 000 personer i 67 land fulgte strømmingen fra festivalen, 1900 elever deltok skoleprogrammet, 2000 kom på gratisprogram for byens befolkning, 3000 besøkte bærekraftsutstillingen Futurum og 70 000 så utvalgte foredrag som ble sendt på NRK2 og NRK TV, ifølge avisen.

Sponsede saker: 

– Trondheimsfjorden er helt fantastisk å utforske under vann

-Man skal ikke veldig langt ut for å finne både fly og båtvrak fra andre verdenskrig på havbunnen.

Denne restauranten bruker et helt spesielt ribbekjøtt som tar julematen til et nytt nivå

Hampshire-gris er en amerikansk griserase som ikke er særlig vanlig i Norge. – Mindre fett og mer marmorert enn vanlig gris.

Fariba (40) sov i bilen, i dag har hun 20 ansatte og omsetter for millioner

I starten hendte det flere ganger at jeg sov i bilen mellom jobbene. Det var liksom bortkastet å dra hjem og legge seg for natta.