NTNU-sjefen går av på grunn av kjærlighets-forhold til Merete Kvidal

Nyheter: Gunnar Bovim går av som NTNU-rektor.

NTNU-rektor Gunnar Bovim går av førstkommende onsdag. Bakgrunnen er forholdet til campus-sjef Merete Kvidal.

Tidligere i sommer meldte Adresseavisen at NTNUs rektor, Gunnar Bovim, hadde innledet et forhold til Merete Kvidal, som leder den svært viktige campus-utbyggingen. Kvidal gikk da ut av NTNUs ledergruppe, men fortsatte som sjef for prosjektet.

Merete Kvidal (kilde: Twitter).

Hastemøte

I et hastig innkalt styremøte fredag klokken 11 ble prorektor for utdanning, Anne Borg, konstituert som rektor. Et advokatfirma ble bedt om å vurdere de juridiske implikasjonene Bovims og Kvidals relasjon kunne ha, skriver Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Bovims periode som rektor skulle vare to år til. Han er i dag 59 år.  Han skal i tiden fremover arbeide med undervisnings- og forskningspolitiske oppgaver ved universitetet.

Kvidal satt tidligere i rektors ledergruppe, men trådte midlertidig ut av stillingen i juli, skriver Universitetsavisa.

Ba selv om å innhente juridisk vurdering

De to skal selv i forkant ha bedt styrelederen om å innhente ekstern juridisk vurdering av hvordan habilitet og viktige prosesser rundt institusjonen skal ivaretas om det skal legges til grunn at de er et par.

– Vårt forhold har utløst noen utfordrende dilemmaer for NTNU. Samlet sett mener jeg derfor tidspunktet er riktig for å gi stafettpinnen videre, sier Bovim i en pressemelding.

Prorektor for utdanning, Anne Borg, er konstituert som rektor inntil nytt åremål lyses ut.