Store kutt i NRK: Legger ned Sportsrevyen etter 60 år

Nyheter: NRK Tyholt i Trondheim må trolig kutte mellom sju og ti millioner kroner, opplyser klubbleder til Journalisten.

NRK tar en rekke grep på grunn av strammere økonomi. Alle ansatte har fått tilbud om sluttpakke, og det er blant annet besluttet å legge ned Sportsrevyen etter 60 år.

Allmøte

På et allmøte onsdag fikk de ansatte på NRK Tyholt beskjed om at det også må kuttes i NRK region Midt, skriver Journalisten.

Det er snakk om kutt mellom sju og ti millioner kroner, ifølge klubbleder Lars Erik Skjærseth.

Radiokanalen P1+ skal nesten halveres, og radioprogrammet Ukeslutt skal flyttes fra Oslo til Trondheim, noe som riktignok ikke vil innebære at faste ansatte mister jobben, ifølge NRK.

Sportsrevyen er sendt på NRK hver uke siden september 1960 og er et av de eldste TV-programmene på NRK.

– Vi skal fremdeles fortelle de gode historiene, vise fram bredden og være lidenskapelig til stede på alle plattformer – på TV, radio og nett, heter det i en pressemelding.

Arne Scheie og Karen Marie Ellefsen er blant dem som har ledet Sportsrevyen.

– Det må jeg si er utrolig trist. Sportsrevyen har vært en institusjon, selv om mye har forandret seg siden starten, sier Ellefsen til Kampanje.

Scheie forteller at han husker den første sendingen tilbake i 1960.

– Jeg var jo med på sendinger fra 1970-tallet, men jeg husker faktisk den aller første Sportsrevyen fra hjemme i stua på Skedsmo i 1960. Det var fantastisk stort, sier Scheie.