NRK snur etter seerstorm

Nyheter: NRKs omlegging av distriktssendingene fra nyttår har ført til mange reaksjoner fra misfornøyde lyttere. Nå snur kanalen og gjenninfører lengre distriktssendinger fra førstkommende mandag.

PS. Saken oppdateres.
Sendingene i forkant av Dagsrevyen blir nå justert opp fra fem til ti minutter.

Samtidig beholder NRK den nye sendingen før Kveldsnytt. Dermed er den totale sendetiden tilbake på samme nivå som før omleggingen.

Undervurderte relasjonen

– Vi har rett og slett undervurdert den enormt sterke relasjonen de har til TV-nyhetene fra sitt distrikt. Det har vi nå tatt innover oss. Derfor forlenger vi distriktssendingen i forkant av Dagsrevyen, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

– En stor tabbe, sier NRK-journalist om omleggingen

Etter at Arbeiderpartiets Masud Gharahkhani leverte inn en rekke spørsmål til kulturminister Trine Skei Grande knyttet til NRKs nye distriktsprioriteringer, ba Grande NRK redegjøre for arbeidet med distriktstilbudet, ifølge Medier24.

Klageflom til Kringkastingsrådet

Kringkastingsrådet mottok 236 klager på endringene i distriktsnyhetene på NRK, en økning fra 35 klager i midten av januar.

Det opplyste Kringkastingsrådet til NTB tirsdag.

I redegjørelsen fra NRK, som kom mandag, viste kanalen blant annet til at distrikts-TV totalt for hele landet nå når ut til under 50.000 nordmenn under 50 år.

Flere tiltak er derfor i verk, blant annet for å øke andelen innslag fra distriktskontorene i de riksdekkende nyhetssendingene og på andre NRK-plattformer, opplyste rikskringkasteren.

Ferskt medlem av Kringkastingsrådet, Trude Drevland, oppfordret tidligere i januar flere til å klage til Kringkastingsrådet, slik at tema kanskje tas opp på møtet i rådet mars.

Reaksjoner

Kulturminister Trine Skei Grande (V) er en av dem som umiddelbart reagerte positivt på NRKs kuvending.

«Bra. NRK endrer sendeskjemaet og gir likevel plass til lengre distriktssendinger før Dagsrevyen. Det er jeg glad for, dette er viktig for distriktstilbudet», skriver hun på Twitter.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har sendt Grande spørsmål om saken, til den ferske statsrådens første ordinære spørretime kommende onsdag.

– Det er bra at NRK lytter, selv om jeg helst hadde sett at den opprinnelige lengden på 15 minutter ble beholdt. NRK bør ta engasjementet som et kjempekompliment og ikke et angrep, selv om det kanskje er noen i ledelsen som har det litt vanskelig akkurat nå, sier Vedum.