Northugs bror i støttemelding: Kom hjem nå

Nyheter: Petter Northugs lillebror, Tomas Northug, sier broren uansett er velkommen hos ham. Men sportskommentatorer mener veien til tilgivelse blir lang.

annonse

Nå haster det om du vil sikre deg billetter til de beste konsertene på Stormfestivalen

– Min bror er velkommen til meg uansett. Kom hjem en tur nå, og ta deg noen måneder til å lufte hodet. Kanskje trenger du flere, skriver Tomas Northug på Instagram.

Petter Northug ble stoppet i 168 kilometer i timen i en 110-sone på E6 i Ullensaker fredag. Han mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand, og det er tatt blodprøve. Hjemme hos ham ble det funnet kokain, bekreftet skistjernen fredag.

Det er andre gang Northug havner i problemer med politiet etter en biltur. I 2014 ble han dømt til 50 dagers ubetinget fengsel for fyllekjøring etter å ha krasjet bilen sin i Trondheim.

– Tung tilgivelse

Sportskommentator Leif Welhaven i VG påpeker at Northug var tilgitt av de fleste for den første fyllekjøringen. Den siste tiden har han slått seg opp som forretningsmann og TV-personlighet.
– Det er uvirkelig trist at Norges største stjerne igjen ødelegger for seg selv og setter andre i fare, skriver Welhaven.

Han understreker at det er viktig at personen Petter Northug blir tatt vare på av sine nærmeste, men at det også utløser følelser i det norske folket.

– Én ting er å få tilgivelse etter én episode som aldri skulle ha funnet sted – gang nummer to blir fort verre, skriver Welhaven.

– Trist for oss som ser på

Sportskommentator Birger Løfaldli i Adresseavisen i Northugs hjemby er inne på mye av det samme. Han påpeker at Northug denne gang ikke kan slå tilbake i et VM, slik han gjorde i Falun i 2015.
– For Petter Northug personlig er det et gigantisk nederlag. For merkevaren han er i ferd med å bygge opp: Potensielt ødeleggende. For alle oss rundt, som ønsker at det skal gå bra med ham, er det bare trist, skriver Løfaldli.

– Petter Northug fortjener naturligvis å få nye sjanser, når han har gjort opp for seg i rettssystemet. Problemet er at de åpne dørene blir færre, at troverdigheten og tilliten rives i stykker, skriver Løfaldli.