Northug om Klæbos rakettstart: Det er helt sykt

Nyheter: Petter Northug er ikke i tvil om at Johannes Høsflot Klæbo blir mannen å slå i jakten på både verdenscupseirer og OL-gull utover vinteren.

Etter å ha sett Klæbo vinne sju av de åtte verdenscuprennene han har deltatt i så langt denne sesongen, utroper Northug unggutten til overveldende favoritt på OL-sprinten i Pyeongchang i februar.

– Det er helt sykt det Klæbo har gjort, sier Northug i et intervju med sin egen TV-kanal.

– Det virker som han og morfar har stålkontroll på treningsopplegget. Konkurrentene må konsentrere seg om 2.-plassen på sprinten i Pyeongchang om han fortsetter slik han har gjort til nå, lyder det videre fra medaljegrossisten.

Ser ikke lyst på å møte Klæbo

Han ser ikke lyst på å møte Klæbo i en spurt under OL.

– Det blir vanskelig å ha med seg Johannes inn på et oppløp. Jeg møtte ham her på skiarenaen i Granåsen i Trondheim i november. Vi tok et stigningsløp inn på oppløpet. Mens han gikk på 80 prosent, gikk dieselmotoren min på hundre prosent. Så jeg tror det er veldig vanskelig å ta ham på et oppløp. Er han med feltet helt inn på fellesstartene, kan det bli gull på distanse også. Klæbo kan ta så mange gull han bare ønsker, sier Northug.

Langrennsprofilen trekker også fram den 20 år gamle russiske kometen Aleksander Bolsjunov som et av sesongens store positive innslag så langt.

Selv trener Northug for tiden hjemme i Trondheim. Han har ikke deltatt i verdenscupen siden rennene på Lillehammer i begynnelsen av måneden. Der skuffet han stort.

Torsdag presenterer Norges Skiforbund uttaket til Tour de Ski. Der håper Northug å være med.