Jødisk museum Trondheim står bak nettstedet jodiskefotspor.no.

Allerede nå er det samlet mange små og store fortellinger som ikke har sett dagens lys før, hittil godt over 150 fotspor fra steder rundt om i de fem nordligste fylkene fra Ålesund i sør til Hammerfest i nord, heter det i en pressemelding fra Jødisk Musum i Trondheim.

Og det skal bli mange flere.

Jødiske fotspor i nord from Tibe T on Vimeo.

Hensikten er å samle kilder til en nettvandring som kan fungere både som et annerledes undervisningsopplegg for elever i ungdomsskole og videregående skole, samt for andre samfunns- og historieinteresserte.

– Dette er en helt ny måte å få innblikk i norsk-jødisk liv på, med lokale perspektiv og spor fra ens eget nabolag, forteller Tine Komissar.

På Facebooksiden til Jødisk Museum kan du se flere av filmene som er laget til prosjektet.

Følg dine egne fotspor

På jodiskefotspor.no kan man reise digitalt i et norgeskart og lete både i geografien og på en tidslinje.

Du kan også bidra med dine egne historier.

– Er man i en undervisningssituasjon, samfunnsinteressert eller bare litt nysgjerrig, kan man fordype seg i små og store historier om stedet man befinner seg på, eller man kan se ting i et nytt og annerledes perspektiv med sitt eget hjemsted som utgangspunkt, heter det i pressemeldingen fra Jødisk Museum i Trondheim.

Fotsporene er samlet over en periode på tre år og arbeidet fortsetter som en del av oppgavene til Jødisk museum Trondheim.

– Vi oppfordrer alle til å følge et av fotsporene eller utforske egen lokalhistorie, forteller Komissar.

Arbeidet med innsamling av materialet og utvikling av nettstedet har vært støttet av Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Stiftelsen Fritt ord.