Nordic Semiconductor i smart­telefon-sam­arbeid med Leica

Nyheter: Nordic Semiconductor ASA, som har hovedkontor i Trondheim, inngår samarbeid med den globale markedslederen Leica om å integrere profesjonell, lasermåling med smarttelefonen.

Leica Geosystems sofistikerte avstandsmålere har tradisjonelt vært brukt av håndverkere og ingeniører, men nå har Leica satt seg som mål å bringe profesjonell distansemåling ut til folket.

Massemarkedet introduseres nå for en ny type avstandsmåler ( Leica DISTO™ D510) som linkes til smarttelefonen med Nordic Semiconductors lavenergi bluetooth-teknologi:

Gir produktutviklere stor frihet

– Smarttelefon-apper gir produktutviklere stor frihet. Kombinert med bluetooth-teknologi som bruker svært lite energi, åpnes muligheter for å tilnærme seg gamle applikasjoner på helt nye måter, sier Geir Langeland, salgs- og markedsdirektør i Nordic Semiconductor, i en kunngjøring fra selskapet.

Johannes Mauntz, softwareingeniør hos Leica Geosystems forteller at smarttelefon-appen gir brukeren mulighet til ta bilder av for eksempel en bygning eller et rom. Med fingrene kan man dra linjer over områder eller gjenstander som ønskes målt.

– Informasjonen overføres til smarttelefonen via Nordic Semiconductors lavenergi bluetooth-teknologi, forklare Mauntz.

Enkel i bruk

Selv om Leica avstandsmåler er et svært sofistikert instrument som har en rekke avanserte funksjoner for proffbrukeren, har den en hurtigstartsfunksjon som gjør at hvem som helst kan ta ibruk enheten på få minutter.

– Grensesnittet er såpass intiutivt at brukeren ikke nødvendigvis trenger å bruksanvisning, og takket være den energieffektive løsningen fra Nordic, så kan enheten utføre opp til 5000 målinger fra vanlige batterier, sier Mautz.