Vi holder åpent! Vår flotte luftige uteservering bader i sol, og inne er vi drillet på godt smittevern. Ingen champagne...

Posted by Troll on Tysdag 1. juni 2021

Her er det full fart. Salget går utrolig bra. Vi vokser oss ut av lokalene, fastslår daglig leder for Kia i Trondheim, Per Arne Megård, overfor Næringslivsavisa.

På kontorpulten ligger det flere prospekter på bygg- og tomteområder fra byens næringsmeglere.

– Vi trenger opp mot 2500 kvadratmeter lokaler. Finner vi ikke lokaler som er store nok, står vår eier Bertel O. Steen klar til å bygge selv. Da trenger vi 6-8 mål tomt sentralt. Gjerne i området fra Heimdal langs E6 til Skovgård, sier Megård.

Salg som lukter svidd

Kia opplever en eventyrlig salgsutvikling – spesielt i Trondheim. Fra oppstarten i 2005 med 55 solgte biler det første året, styrer Megård og hans mannskap med solid veigrep mot 500 solgte biler I 2012:
– Omsetningen for inneværende år ser ut til å knekke en magisk grense på 100 millioner. Jeg utelukker ikke at vi kan nå 110 millioner i 2012 sier Megård, som avbryter intervjuet for å levere bilnøkler til enda en fersk Kia-eier i Trondheim.

Vi holder åpent! Vår flotte luftige uteservering bader i sol, og inne er vi drillet på godt smittevern. Ingen champagne...

Posted by Troll on Tysdag 1. juni 2021

Gikk ned i knestående

Dermed har Kia på kort tid blitt Trondheims 10 mest solgte bilmerke (mot nr 13 på landsbasis)  ifølge registreringsstatistikken til Opplysningsrådet for Veitrafikken. Markedsandelen er nå på fire 4% i Trondheim, mot 3,6% på landsbasis. Det betyr at Megård og hans ansatte holder en betydelig større salgsfart enn Kia I Norge, noe Megpåd er svært fornøyd med.
– Det var noen som gikk ned i knestående av latter da jeg for sju år siden hoppet av som salgsleder hos Toyota for å satse på Kia. Den latteren har stilnet nå, gliser Megård.

Utgangspunktet var ikke det beste da Megård etablerte egen Kia-forhandler i Trondheim i 2005 med tre ansatte. Flere forhandlere hadde gjort forsøk på å selge Kia i Trondheim – uten å lykkes. Mange Kia-eiere var misfornøyde etter sviktende service og oppfølging:
– Nå har jeg nettopp ansatt person nummer 14 og vi trenger mer mannskap, sier Megård.

Også på landsbasis er utviklingen den samme. Verdens største Kia-anlegg ble åpnet på Ensjø i Oslo i disse dager:
Den mest solgte modellen er Kia Sportage. Deretter kommer småbilen Kia Picanto, som er markedets mest solgte i A-segmentet (i klasse med WV Up, Ford KA, Toyota IQ osv). Deretter følger Kia Ceed og Kia Rio.

– Noe av grunnen til Kia’s enorme vekst, skyldes nok vår unike garanti på 7år / 150 000 km. Den er vi som kjent helt alene om her til lands. Utstyrsnivået er høyt og prisene er lave i forhold til våre konkurrenter. Det gjør nok sitt til at kundene velger oss. De opplever at å kjøpe seg en Kia, gir utrolig mye bil for pengene, sier Megård.
Avslutningsvis  benytter Megård anledningen til å understreke at du kommer ingen vei uten de ansatte:

–      Uten den arbeidsvillige og serviceinstilte gjengen ville vi ikke nådd dit vi er i dag, sier Megård.