Njie avviser at Giske noen gang har trakassert noen

Nyheter: Haddy Njie sier i et intervju med Lindmo at verken hun eller Trond Giske mener at han noen gang har trakassert noen.

– Men jeg tror at man kan sette andre mennesker i en situasjon de opplever som veldig ubehagelig eller upassende eller at grensene deres blir presset, uten at den som har makt forstår det, sier Njie i programmet Lindmo, som sendes på NRK i helgen.

«Uutholdelig umoden»

Fredag slipper Njie bok om hvordan hun opplevde stormen rundt ektemannen, Trond Giske.

I «Dagbok 13. desember – 13. februar» beskriver hun hvordan det var i stå i sentrum i en av norgeshistoriens største mediestormer.

I programmet kaller hun Giske «uutholdelig umoden» fordi han tidligere ikke reflekterte over egen makt og hvordan andre oppfattet ham.

– Når du tilegner deg makt sakte, så tror jeg ofte du ikke helt får med deg hvor stor rolle den makten spiller i møtet med andre mennesker og hvordan det ikke går an å kle av seg den makten når du er på privaten, sa Njie.

I programmet forteller hun at ektemannen tidligere var lite bevisst på makten han hadde.

– Han har ikke reflektert nok over det, sa Njie.

Trakk seg etter varsler

Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet 7. januar 2018 som følge av flere varsler mot han. Varslene var knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel. Samme måned konkluderte partiet med at han hadde brutt partiets interne retningslinjer.

Giske beklaget sin oppførsel, men framholdt samtidig at det var kommet «grunnløse og falske varsler». Han har avvist anklagene om seksuell trakassering.

I februar året etter ble Giske filmet dansende med en ung kvinne, Sofie, på Bar Vulkan i Oslo.

Selv opplevde hun episoden som uproblematisk, men saken fikk en helt annen framstilling i VG, hvor hun ble sitert på at «Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye.» Nylig ble VG felt på fem punkter i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for saken.

Haddy Njie og Trond Giske giftet seg 1. juni i Nidarosdomen i Trondheim. Paret har vært kjærester siden 2014 og har en datter sammen.

(©NTB)