Rosenborg slo AC Milan 2-1 og gikk videre i mesterligaen på bekostning av italienerne. Det skjedde 4. desember 1996. Tidligere på høsten hadde Milan kjørt over RBK og vunnet 4-1 på Lerkendal.

Slik omtales seiersfesten i boka som er skrevet av Otto Ulseth i samarbeid med Eggen:

Baren i resepsjonen var åpen, RBK-erne benyttet seg av den, men fikk snart beskjed om at det var stengetid.

– Vi kjøper baren og flytter ned i kjelleren, ropte Nils Arne.

Titalls flasker ble plukket ned av hyllene og satt på ei tralle, kjørt inn i en heis og tatt med ned. Karl-Petter Løken, som aldri røykte, mente anledningen krevde en sigar. Nils Arne ga ham rett i det, men de hadde ikke sigarer i baren.

– Taxi!

Inn i midtbyen for å kjøpe sigarer til antirøykeren Løken.

Det var historisk høy stemning (på festen), men én tanke lå over deler av forsamlingen, over trenere og ledelse. Den trykket på og dempet gleden: Vissheten om at Steffen (Iversen) skulle reise tidlig neste morgen. Nils Arne ville ikke helt akseptere det som et faktum.

Image with visual paralax effect

Nils Arne Eggen og resten av Rosenborg-benken jubler når seieren over Milan er et faktum. Mesterligatriumfen på San Siro fra 1996 er et av norsk klubbfotballs aller største bragder. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Iversen var kjøpt av Tottenham for et stort beløp og sa foreløpig RBK-farvel med seieren i Milano.

I boka beskrives sekundene etter at dommeren blåste av kampen slik:

Han (Eggen) visste ikke hvor han skulle løpe, men ble virvlet inn i et kaosløp med spillere, trenere og ledere som svirret rundt som blindebukker for å ta og klemme på hverandre.

(©NTB)