Nils Arne Eggen: RBK løper ikke nok

Nyheter: Brann styrer mot det som kan bli en Eliteserien-thriller mot Rosenborg utover høsten. RBKs mestertrener Nils Arne Eggen (76) mener trønderne ikke løper nok.

Brann har seks poeng ned til tabelltoer Rosenborg etter tolv serierunder. Brann slo også nylig RBK i trondheim.

NTB møter Eggen på hjemmebane i Fannrem. Det er formiddagen etter at Rosenborg slet med å slå ut Odd av cupen. Seieren kom etter straffer.

Eggen var ikke helt fornøyd.

For mye digitalisering

– Man må trene nok og riktig. Jeg tror at, og jeg beklager å måtte si det og liker det ikke, det trenes ikke fysisk hardt nok. Vi så det senest i går (Odd-kampen onsdag forrige uke). Jeg sier at laget mangler løpskraft, sier Eggen til NTB.

– Man stoler altfor mye på såkalt moderne tekniske greier. Alt skal digitaliseres. Så kommer det ut slike remser med hvor langt de (spillerne) har sprunget. Jeg sitter jo og kikker på det selv og ser at de ikke springer nok, i hvert fall ikke når de skal springe.

Brann-løft

Eggen mener likevel at Rosenborg er på riktig vei. Brann har igjen RBK hjemme til høsten. Den kampen går 28. oktober i fjerde siste serierunde.

– Vil det være sunt og bra for norsk fotball at Brann tok gullet?

– Bare for å ha sagt det: Jeg ønsker jo at Rosenborg skal bli så god at de vinner (seriegullet). Men vi har bestandig sagt at den viktigste enkeltsaken for at RBK skal være gode i Europa og kvalifisere seg dit, er at vi hever nivået på motstanderne i Norge, sier Eggen.

En bragd

– På 1990-tallet, jeg husker ikke helt året, klarte Molde bragden å slå ut Mallorca i kvalifiseringen slik at vi var to (norske) lag i Champions League. Rosenborg må være klar over at en viktig drivkraft, er jo større konkurranse man får i den norske ligaen.

– Lars Arne Nilsen er jo en Brann-kar. Både han og Kåre (Ingebrigtsen) har også vært ute og lært. Nilsen synes å være en klok og god mann fotballfaglig, sier Eggen til NTB.

Han var sist trener på toppnivå i 2010. Da hoppet han inn i et sesong-vikariat og ledet RBK til seriegull før Jan Jönsson kom til klubben.

I denne serierunden spiller Brann hjemme mot Vålerenga mens RBK reiser til Tromsø.

(©NTB)