Nationaltheatret er så fornøyd med teatermusikken til Bones og Havdal at de gir den ut

Nyheter: Sangene fra Nationaltheatrets forestilling «Alice i Vidunderland»-forestilling er nå å finne på musikkstrømmetjenestene – og ikke bare å høre på scenen.

Så fornøyd er nemlig Nationaltheatret med musikken som skuespiller, regissør, dramatiker og sangtekstforfatter Mads Bones og komponist Kyrre Havdal skrev til forestillingen.

«Alice i Vidunderland», kalt «en spektakulær og skremmende teaterdrøm» av Aftenposten , hadde premiere i oktober og spilles gjennom hele julen frem til og med lørdag 4. januar.

Nå kan sjangeroverskridende sanger som blant annet «Fallet», «Hjerterdronningens hjertesukk» – sunget av Anneke von der Lippe, «Hattergalens teparty» og «Jeg vil være meg» høres på Spotify , Tidal og iTunes. Nationaltheatret har også lagt ut de syv låtene på sin YouTube-kanal.

Nationaltheatrets sjef Hanne Tømta er strålende fornøyd med sangene som Mads Bones (t.h.) skrev sammen med komponist Kyrre Havdal til «Alice i Vidunderland» at hun gir dem ut. I midten skuespiller Kjersti Tveterås, som spiller Alice. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix NTB kultur

Hitmakere

Bones og Havdal har laget hitlåt før: I fjor sommer kom «Trønder» på oppdrag fra et reklamebyrå for å markere sammenslåingen av Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag, noe som ble «en fylkeskommunal superhit», ifølge teatrets pressemelding.

Videoen , der kjendistrøndere som blant andre Petter Northug, Idar Vollvik, Bjarne Brøndbo, Anne B. Ragde og musiker Øystein Dolmen synger ut, har over 267.000 visninger på YouTube.