National Geographic får hjelp av NTNU-professor for å lete etter nazi-hemmeligheter

Nyheter: Søndag sender National Geographic en episode i sin populære «Drain the Ocean»-serie som virkelig setter Norge på kartet.

«Drain the Ocean» («Hemmeligheter på havets bunn») er blant National Geographics mest populære dokumentarserier. Episoden som entrer norske TV-skjermer søndag ble vist i USA i mai og er første episode ut i en sesong som har undertittelen «Nazi Secrets».

I den søndagsklare episoden får vi følge undersøkelser i Norge, der man gransker vraket etter DF Hydro som ble senket i den dramatiske Tinnsjøaksjonen i 1944.

Ubemannet fartøy

«I samarbeid med NTNU-professor Fredrik Søreide har de sendt et ubemannet fartøy ned til vraket, for å forsøke å finne nye svar. For eksempel på spørsmålet: Var det nok tungtvannsholdig lut om bord til at dette kunne brakt Hitler nærmere atomvåpen?», heter det fra kanalhold.

«I fjor høst var National Geographic ute på Tinnsjøen for å dokumentere DF Hydro som ble senket i februar 1944. Hensikten var å samle bilder, film og data for å kunne «heve» skipet opp fra 430 meters dyp», meldte Radio Rjukan før USA-premieren i mai.