«Naken-Jonas» skal ha tappet selskapet for millioner og levde luksusliv verden rundt. Nå er han tiltalt for svindel og underslag

Nyheter: Fem personer tiltalt for grovt bedrageri i Nummeropplysninga-saken.

Det var TV 2 som først begynte å grave i forholdene rundt det omstridte selskapet 1801 Nummeropplysninga, som hadde hovedkontor i Fjordgata i Trondheim.

Selskapet ble ledet av to tidligere reality-deltagere: Jonas Myrvold som gjorde seg bemerket ved å kaste klærne på TV Norge i tidenes kleineste reality: Nakendating-programmet Adam møter Eva og tidligere Big Brother-deltager Amir Spjøtvold Miam.

De to var henholdsvis styreleder og daglig leder i 1801 Nummeropplysninga AS.

I går ble det kjent at fem personer tiltalt er for grovt bedrageri. Daglig leder Amir Spjøtvold, styreleder Jonas Myrvold og tre selgere må møte i retten høsten 2018.

I tillegg må Spjøtvold Miam og Myrvold svare tiltale om grov økonomisk utroskap.

Forholdene de er tiltalt for skal ha skjedd i perioden januar 2016 til oktober 2016. Da skal Nummeropplysninga AS ha sendt ut faktuarer for over 16 millioner kroner. Et av tiltalepunktene lyder på at fem millioner stammer fra ulovlige avtaler.

Høy sigarføring

Styreleder Myrvold skal i tillegg ha overført nærmere 4,4 millioner fra selskapet til seg selv og brukt pengene til «formål som var Nummeropplysninga.no 1801 AS uvedkommende».

Daglig leder Amir Spjøtvold og ektefellen skal også ha fått overført penger direkte til seg selv, ifølge tiltalen.

Myrvold var i denne perioden hyperaktiv på Facebook. Poseringen og den høye sigarføringentil den nyslåtte styrelederen ble raskt en «snakkis» på byen.

Myrvold delte villig vekk bilder fra dyre reiser verden rundt og fra store fester på kjente uteplasser i Trondheim. Oppdateringene viste «fri flyt» av dyr champagne og generelt overdådig pengebruk. Det gikk i dyre gullklokker, reiser på første klasse og helikopterturer.

Dette skjedde samtidig som klagene strømmet inn mot selskapet.

Myrvold var i denne perioden kjent for å gå rundt med lommene fulle av tusenlapper og kontant betaling. Da det ble gjort razzia hjemme hos Myrvold ble det funnet 330.000 i cash. 

VIDEO: Her blir de to trønderne pågrepet av politiet

På flere av bildene poserte Myrvold foran plakater av filmen «The wolf of Wallstreet», som også hang midt i katalogbedriftens lokaler.

Filmen handler som kjent om aksjemegleren Jordan Belfort, som i årevis levde et hemningsløst jetsettliv omgitt av penger, kvinner og dop. Pengene fikk han blant annet gjennom ren svindel, drevet frem av en salgskultur der man gikk over lik for å få kundene på kroken.

– Solgte verdiløst produkt

Katalogselskapet er tiltalt for å ha lurt kunder til å signere avtaler om oppføring i nettkatalogen 1801.no uten at de selv var klar over det.

Selskapets metode skal ha vært å be bedrifter bekrefte kontaktopplysningene Nummeropplysninga AS hadde på dem via en link, uten å opplyse om at de ved å gjøre det, samtidig bekreftet kjøp av en tjeneste.

Ifølge politiet har de registrert over 100 anmeldelser for bedrageri.

Datasikkerhetsekspert Chris Dale i NetSecurity AS har tidligere på oppdrag fra TV2 vurdert verdien av Nummeropplysningas katalogtjeneste, og konkluderte med følgende etter å ha sett på den tekniske oppbyggingen av nettsiden.

– Dette er ingen katalogtjeneste. De bruker en bloggmotor som prøver å ligne på en katalogtjeneste, men det er bare rot i siden, og umulig å finne bedriftene som står oppført via vanlig søkemotor som Google, sa han til TV2.

Myrvold nekter straffskyld

Advokat Svein Holden er forsvarer for den tidligere daglige lederen, Amir Spjøtvold Mian.

– Han erkjenner delvis straffskyld, sier Holden til Adresseavisen. (BAK BETALINGSMUR)

Advokat John Christian Elden er forsvarer for tidligere styreleder, Jonas Myrvold.

– Han nekter straffskyld, og mener salgstilbudene var lovlig forretningsvirksomhet og lovlig inngåtte avtaler så langt han kjenner til, sier Elden til Adresseavisen.

Det er satt av fem uker til rettsaken, som etter planen skal gjennomføres høsten 2018.