Nærmere 1.000 personer i karantene i Trondheim

Nyheter: Ytterligere 700 som har vært på utestedet Lille London, er satt i karantene. Totalt er rundt 1.000 personer nå i karantene i Trondheim, ifølge Adresseavisen.

Vi holder åpent! Vår flotte luftige uteservering bader i sol, og inne er vi drillet på godt smittevern. Ingen champagne...

Posted by Troll on Tysdag 1. juni 2021

Isfit

Utbruddet har forgreininger til studentfestivalen ISFiT og til en arbeidsplass.

De nye 700 personene som ble satt i karantene onsdag, har vært på utestedet 8., 9. og 10. oktober. Fra før er personer som var på Lille London 7. oktober, satt i karantene, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding.

– Personer som har vært på utestedet disse dagene, og ikke har blitt varslet av smittevernkontoret, bes om å ta kontakt med koronatelefonen, skriver kommunen.

Kommuneoverlege Tove Røsstad i Trondheim har tidligere opplyst til Adresseavisen at kommunen oppfatter at virusvarianten tilknyttet utbruddet er mer smittsomt enn vanlig.

Nå sier hun at de nye tilfellene styrker teorien.

– Ja, det gjør det. Vi blir stadig mer overbevist om det, sier hun til avisa.

Videre fikk fire nye personer påvist smitte onsdag. Alle de smittede er i 20-årene. De er smittet innenlands av kjent nærkontakt og er del av smitteklyngen som involverer Lille London, ifølge kommunen. Alle har et mildt sykdomsforløp.

Tirsdag ble det registrert ti nye smittetilfeller i Trondheim. Seks av de smittede var personer i 20-årene.

(©NTB)